Barcelonan kakkosjoukkue Barca B:n päävalmentaja Francisco Javier García Pimientan sopimus umpeutuu tänään, kesäkuun viimeisenä päivänä. Seura ja valmentaja ovat kuitenkin neuvotelleet jatkosta viime viikkojen ajan.

Mundo Deportivon mukaan tänään tullaankin julkaisemaan García Pimientan jatkosopimus. Sopimus on yksivuotinen, ja siihen sisältyy optio toisestakin vuodesta.

Samalla saatetaan julkaista myös pelaajauutisia. Toppari Chumi ja laitalinkki Kike Saverio ovat nimittäin kieltäytyneet seuran tarjoamista jatkosopimuksista, eivätkä enää pelaa Barca B:n mukana playoffeissa Segundaan noususta. Chumi ja Saverio olivat Barcelonan penkillä juhannusaattona pelatussa La Liga -ottelussa Sevillaa vastaan, mutta kentällä kumpaakaaan ei ole La Ligassa vielä nähty.

García Pimientan jatkokontrahti on siinäkin mielessä kiinnostava, että espanjalaislehdistö on nostanut hänet jälleen kandidaatiksi edustusjoukkueen valmentajaksi, jos seura päätyy irtisanomaan Quique Setiénin. Tyytymättömyys Setiéniä kohtaan on viime viikkoina kiihtynyt huonojen tulosten myötä, ja myös pelaajiston ja valmentajan välisistä kitkoista on puhuttu.

[readmore from=Barcelona]

Vaikka Barcelonan puheenjohtaja Josep Maria Bartomeu vieraili maanantaina Setiénin kotona rauhoitellakseen tilannetta, arvelee madridilaislehti AS, että Setién voi olla liipasimella jo tällä viikolla, jos Barcelona ei voita Atlético Madridia (tiistaina) ja Villarrealia (sunnuntaina). Mikäli nopeisiin potkuihin todella päädyttäisiin, voitaisiin García Pimienta nostaa ykkösjoukkueen tilapäiseksi valmentajaksi nopeallakin aikataululla.

AS:n mukaan tästä mahdollisuudesta on jo kerrottu García Pimientalle.