Real Madridin ja Real Sociedadin sunnuntainen kohtaaminen San Sebástianissa poiki jälkikäteen yllätyksen. Real Sociedadin Asier Illarramendille langetettiin jälkikäteen kahden ottelun pelikielto.

Erikoista pelikiellossa on se, että Illarramendi ei pelannut ottelussa eikä ollut lainkaan edes kokoonpanossa. 30-vuotias Real Sociedadin kapteeni on kärsinyt koko kauden ajan nilkkavammasta, eikä ole pelannut sitten elokuun. Kauden kolmessa ensimmäisessä pelissä Illarramendi pelasi, mutta koko loppukauden aikana häntä ei kentillä nähdä. Siten pelikielto siirtyy ensi kauden alkuun.

Illarramendin pelikielto johtuu siitä, että hän arvosteli ottelun erotuomareita ottelun päätyttyä. Pelissä nähtiin ainakin kolme varsin kyseenalaista, keskustelua herättänyttä tilannetta.

[readmore from=Real-Sociedad]

Illarramendin sanamuoto ei kuitenkaan ollut erityisen solvaava. Toimittaja Isaac Fouton mukaan Illarramendi sanoi tuomareille ”sois un desastre”, ”olette katastrofaalisia”.

– Kun pelaaja osoittaa sanoillaan tai asenteillaan aliarvostusta tai halveksuntaa tuomareita tai virkailijoita kohtaan, eikä tilanteessa ole vakavampaa rikettä, tästä langetetaan 2-3 ottelun tai korkeintaan kuukauden mittainen pelikielto, kurinpitosääntöjen 117. pykälä määrittelee.

Lähde: El Desmarque