La Ligassa nähtiin sunnuntaina kauden suurinumeroisin voitto. Putoamista vastaan kamppaileva Celta Vigo löylytti Alavésia peräti maalein 6-0. Missään muussa kauden ottelussa ei ole nähty yhtä suurta maalieroa.

Niin Atlético Madrid, Real Madrid kuin Barcelonakin olivat pystyneet aikana kerran viiden maalin voittoon, mutta Celtan kuuden maalin voitto oli kauden ensimmäinen. Kiinnostava detalji on, että sekä Celta Vigon että Atléticon maalijuhlat vietettiin ilman yleisöä stadionilla.

5-0 Barça-Éibar

Celta Vigon murskavoitto tuli sikälikin yllättäen, että ennen sunnuntaita se oli koko La Ligan tehottomin joukkue. Se oli tehnyt 29 ottelussa vain 22 maalia, mutta yksi tehorypäs jätti kerralla taakse Espanyolin (26 maalia), Real Valladolidin (25) ja Leganésin (23).

Celta Vigolle voitto oli sen suurin La Ligassa sitten vuoden 1954. Vauhti oli hurja jo avausjaksolla, sillä jo ensimmäisen 45-minuuttisen jälkeen taululla komeilivat 4-0 -lukemat. Kauden aiemmissa 29 ottelussaan Celta oli tehnyt ensimmäisillä puoliajoilla yhteensä vain viisi maalia, joten nyt se pystyi yhdessä ottelussa miltei samaan.

4 - @RCCeltaEN 's 6-0 is their biggest in @LaLigaEN since December 1954 (8-1 versus Atlético Madrid). Party.

4 - Celta de Vigo's 4-0 half-time lead is their biggest in LaLiga since at least the 1998/99 season. Gale

Celta Vigolle teki avausjaksolla kaksi maalia Rafinha – alle puolentoista minuutin sisällä – ja yhden mieheen Jeison Murillo ja rankkarista onnistunut Iago Aspas. Toisen jakson alkajaisiksi kentälle juoksi Sevillasta viime viikolla Celtaan siirtynyt Espanjan entinen maajoukkuepelaaja Nolito. Hän teki sen myös tehokkaasti, sillä Nolito teki Celtalle 5-0 -maalin, ja syötti Santi Minan 6-0 -osuman.

Nolito pelasi Celta Vigossa kolme kautta vuosina 2013-2016, ja palasi nyt takaisin seuraan. Sunnuntainen osuma oli hänen La Liga -uransa 50:s. Maaleista 40 on syntynyt Celtan paidassa.

50 - @RCCelta's Nolito has scored his 50th LaLiga goal (40 for Celta y 10 for @SevillaFC). Milestone.

– Olen iloinen, että palasin paikkaan, jota pidän kotinani. Minusta pelasimme ensihetkestä lähtien mahtavan ottelun. Minulla oli onnea saada ampua rankkari ja lisäksi annoin maalisyötön. Mikä olisi parempaa, kuin voittaa ja tehdä maali, Nolito hehkutti pelin jälkeen AS:n mukaan.

– Nyt meillä on jäljellä kahdeksan finaalia. Emme saa höllätä, vaan täytyy painaa täysillä. Jos uinahdamme, voimme menettää pelin. Siihen meillä ei ole varaa.

Celta Vigon puhdetta helpotti se, että Alavésin puolustaja Martin Aguirregabiria ajettiin ulos 27. minuutilla. Celta Vigo johti tuolloin peliä 2-0.

Celta Vigo on sarjassa nyt sijalla 16, neljä pistettä putoamisviivan yläpuolella.