Valencia ja Levante päätyivät viime viikon perjantaina kaupungin derbyssä 1-1 -tasapeliin.

Gonzalo Melero toi Levanten tasoihin tyhjällä Mestallalla 98. minuutilla rangaistuspotkusta. Valencian toppari Mouctar Diakhaby rikkoi Levanten pelaajaa boksin sisällä, ja pallo vietiin VAR-tarkasteluiden jälkeen pilkulle.

Diakhaby on aiheuttanut Valencian viimeisessä kahdessa ottelussa kolme pilkkua vastustajalle, jotka kaikki ovat päätyneet maaliin.

Valencian päävalmentaja Albert Celades tulistui Diakhabylle Levante-ottelun jälkeen, ja kritisoi toppariaan julkisesti lehdistölle.

– Kun hän tekee tällaisia virheitä nyt ja ennen koronaviruspandemian aiheuttamaa taukoa, on niitä hyvin vaikea hyväksyä ja sisäistää. Hän on aiheuttanut meille pistemenetyksiä, putoamisen Mestarien liigasta ja nykyisen sarjasijoituksemme. Meidän on tehtävä kaikkemme, jotta tällaisia virheitä ei nähdä enää tulevaisuudessa, Celades puhisi.

Valencia kohtaa Real Madridin torstaina. Celades söi sanojaan Diakhabyn suhteen keskiviikkoisessa lehdistötilaisuudessaan.

– Diakhaby on mukana kokoonpanossa ja valmis pelaamaan. Tietenkin voimme saada hänet takaisin parhaalle tasolleen. Teemme nimenomaan sen eteen töitä. Hän on mediahuomion ympäröimä viimeisen ottelun jäljiltä, mutta autamme häntä parhaamme mukaan, koska hänen on tuettava joukkuetta. Kaikki teemme virheitä, eikä meidän pidä etsiä syyllisiä.