Sevillan entisen tähtihyökkääjän Frédéric Kanoutén mukaan rasismin kitkemiseksi ei tehdä tarpeeksi töitä, vaikka aihe onkin ollut viime aikoina pinnalla.

Yhdysvaltalainen George Floyd sai viime kuussa surmansa poliisiväkivallan takia, mikä on johtanut mielenosoituksiin ympäri maailman. Myös jalkapallossa on nähty pelaajien henkilökohtaisia protesteja sekä seurojen ja sarjojen omia tukimielenilmauksia Black lives matter -liikkeelle.

Sevillaa vuosina 2005-2012 edustanut Kanouté, 42, sanoi Goalin haastattelussa, että rasismin vastainen taistelu on vasta alussa.

– Tyytyväinen en ole, en missään nimessä. Rasismin vastaisen taistelun eteen on tehtävä paljon ympäri maapalloa, sanoi malilaiskärki.

– Kuten olen aina sanonut, jos rasismia esiintyy kentällä, niin sitä tapahtuu yhteiskunnassa. Asiat ovat vielä huonommin ihmisillä, joilla ei ole etuoikeutta pelata jalkapalloa.

– Me tunnetut tummaihoiset kärsimme rasismista vähemmän. Joten meidän on ajateltava ensiksi niitä, jotka eivät ole tässä tilanteessa. Tietysti meidän on taisteltava rasismia vastaan yhteiskunnassa kokonaisuutena.

Kanoutén mukaan rasismin vastaiset toimet eivät saa jäädä vain sosiaalisen median kampanjoihin.

– Kannustan kaikkia jalkapalloliittoja tekemään enemmän, koska se, mitä yhteiskunnassamme tapahtuu, on todistanut, että me emme ole tehneet tarpeeksi.

– Siihen tarvitaan paljon muutakin kuin hashtageja ja sloganeja ja muutama protesti, sillä parin viikon päästä kaikki palaa normaaliksi.

– Minusta sen on oltava jatkuva prosessi, eikä siitä tule helppoa, koska tätä on jatkunut todella pitkään.

– Kaikkien on katsottava peiliin, ajateltava mitä voisi tehdä ja yritettävä parantaa tilannetta.

LUE MYÖS: