Vaihtuuko Espanjan jalkapalloliitossa syksyllä puheenjohtaja? Palloliitto RFEF:n puheenjohtaja Luis Rubiales vahvisti keskiviikkona, että liitossa järjestetään syksyllä puheenjohtajavaali. AS:n uutisen mukaan vaalit järjestetään joko 17. elokuuta tai kuukautta myöhemmin 17. syyskuuta.

Rubiales on ollut erinäisten epäselvyyksien ja korruptioepäilyjen vuoksi myrskyn silmässä. Siksi ei pidetä lainkaan mahdottomana, että puheenjohtaja syksyllä vaihtuu.

Rubiales on saamassa mahdollisesti vaaliin erittäin nimekkään vastaehdokkaan, Real Madridin ja Espanjan maajoukkueen legendaarisen maalivahdin Iker Casillasin. Suosittu ja pidetty ”San Iker” antoi vahvan vihjeen ehdokkuudestaan 7. maaliskuuta, muttta jo heti seuraavana päivänä Casillas otti taka-askeleen.

[readmore from=Rubiales-Luis]

Viimeksi kuluneen kolmen kuukauden aikana Casillas ei ole mahdollisuutta ehdokkuuttaan esillä pitänyt. Koronaviruspandemia on vaikeuttanut merkittävästi minkäänlaisen kampanjan järjestämistä, eikä ole selvää, että aikaraamit riittäisivät tekemään tarvittavaa työtä menestyksekkään kampanjan eteen.

Iker Casillasin ehdokkuus on toki edelleen mahdollista, ja muitakin ehdokkaita saattaa ilmaantua. Ehdokasasettelu käynnistyy tänään 12. kesäkuuta. Puheenjohtajakandidaateilla on mahdollisuus ilmoittaa ehdolle asettumisestaan elokuun 4. päivään saakka.