La Liga palasi koronavirustauolta torstaina, kun Sevillan derbyssä kohtasivat Sevilla FC ja Real Betis, luonnollisesti tyhjille katsomoille pelatussa ottelussa. Sevilla vei kolme sarjapistettä maalein 2-0.

Eniten pelin jälkeen puhutti ottelun voittomaaliin johtanut rankkarituomio. Päätuomari Mateu Lahoz tulkitsi Betis-toppari Marc Bartran rikkoneen Luuk de Jongia pilkun arvoisesti. Betis-leirissä oltiin kuitenkin toista mieltä, eikä erotuomariasiantuntija Eduardo Iturralde Gonzálezinkaan mukaan rike ollut rangaistuspotkun väärti.

– Bartra hyppäsi eteenpäin kyynärpää edellä. Kun Mateu näki hypyn, hän päätti viheltää. VAR:ilta tarkastettava tilanne se ei ollut. Bartra antoi tuomarille tilaisuuden viheltää, Iturralde analysoi korostaen samalla, ettei rike hänen mielestään ollut riittävän suuri rankkariin.

Näin tilannetta kommentoi Marc Bartra itse:

– Minä olin paremmin sijoittunut, hyppäsin ensin ja hän löysi käsivarteni. Uskomatonta. Katsokaa vastustajien reaktioita, kukaan heistä ei protestoinut sitä tilannetta.

– Tämä on kontaktilaji. Se ei ollut rankkari, ja nyt se ratkaisi pelin. Pienillä asioilla on väliä.

– Ensimmäinen puoliaika oli tasainen, vaikka heillä olikin jokunen maalipaikka. Sitten tuli se hyvin kyseenalainen rankkaritilanne. Sen jälkeen Sevilla teki toisen maalin erikoistilanteesta. Olemme hyvin harmistuneita, koska tiesimme ottelun tärkeyden, Bartra voivotteli.

Real Betisin valmentaja Rubi harmitteli rankkaria niin ikään, mutta myönsi Sevillan ollen askeleen edellä.

– Näin tilanteen äsken uudestaan pukukopissa, ja minusta se rankkarituomio oli todella ankara. Tuomio pitää kuitenkin hyväksyä urheilullisesti.

– Ottelussa kokonaisuudessaan Sevilla oli parempi. Emme olleet mukana pelissä, ainakaan puolustuksellisesti. Asenteessa ei ollut mitään vikaa, mutta täytyy myöntää, että tappiomme oli oikeutettu, Rubi totesi.

Voittajajoukkue Sevillan valmentaja Julen Lopetegui lähetti kommenteissaan terveisiä myös ottelua kodeissaan seuraamaan joutuneille faneille.

– Ottelujen tunnelma on mikä on, siihen täytyy vain tottua. Tilanteen takia derbyn kiihkeys ja tärkeys miltei vain kasvoi. Tämä oli historiallinen derby, Lopetegui sanoi.

[readmore from=Real-Betis]

– Oli sääli nähdä stadion tyhjänä, mutta toivottavasti ihmiset nauttivat pelistä. Vaikka he eivät voineetkaan olla täällä, aistimme heidän hengityksensä ja henkensä.

– Joukkue pelasi tänään hyvän pelin, etenkin uhrautumisen ja asenteen puolesta. Olimme parempia ja teimme kaksi maalia.

Lähde: AS