Entinen kamerunilainen huippujalkapalloilija Samuel Eto’o oli espanjalaislehti Marcan haastattelussa. Eto’o muun muassa vastasi kysymyksiin koskien Barcelonan seuraikoneita Lionel Messiä, Xavi Hernándezia ja Andrés Iniestaa.

Eto’o kertoi näkemyksensä Barcelonan tulevaisuudesta. Messi on Eto’on mukaan yhä olennaisin osa katalonialaisten suunnitelmissa.

− Leo on maailman paras pelaaja ja samalla kaikkien aikojen paras. Kysyisin aina Messiltä, kenet hän haluaa vierelleen pelaamaan samaan joukkueeseen, Eto’o sanoi ja jatkoi.

− Messille pitää antaa tukea. Hän ei voi juosta enää kuin 25-vuotias, vaikka toisinaan hän niin tekeekin.

Barcelona vaihtoi kesken kauden päävalmentajaa, kun Quique Setién tarttui ohjaksiin. Qatarilaista Al-Saddia valmentava Xavi oli tuolloin Barcelonan ykkösvaihtoehto uudeksi päävalmentajaksi, mutta Xavi kieltäytyi kunniasta.

Xavin unelmana on kuitenkin joskus palata ”Blaugranaan” päävalmentajaksi.

− Siitä ei ole kauaa, kun sanoin Xaville, että ”sinun täytyy palata Barcelonaan vielä kun Messi on siellä, koska hänen kanssaan siitä tulee helpompaa”, Eto’o kertoi.

Eto’olta kysyttiin, oliko hän pettynyt, kun hyökkääjä itse ei voittanut koskaan urallaan maailman parhaan jalkapalloilijan Ballon d’Or -palkintoa. Omaa kohtaloaan Eto’o ei harmitellut.

− Olen hieman pettynyt, ettei Andrés Iniesta koskaan voittanut sitä.

Eto’o muisteli yhtä uransa mieleenpainuneimmista tilanteista. Kamerunilainen siirtyi Barcelonaan vuonna 2004 ollessaan 23-vuotias.

− Kun tulin Barcelonaan, minulta kysyttiin, että kuka pelaajista on vakuuttanut minut parhaiten ja vastasin Iniestan. Huoneessa oli noin 70 tai 80 toimittajaa, ja he kaikki katsoivat minua kuin hullua.