Meksikon maajoukkueen toppari César Montes ei piilottele sitä, että hän haluaisi siirtyä Valenciaan.

Montes, 23, on pelannut koko ammattilaisuransa kotimaansa pääsarjaseurassa Monterreyssa, jonka riveissä hän on esiintynyt jo 182 kertaa. Meksikon A-maajoukkueessa otteluita on kertynyt kymmenen kappaletta.

Valencian kykyjenetsijät pitivät Montesia tarkasti silmällä ennen kuin koronaviruspandemia keskeytti sarjat ympäri maapalloa. Montes teki Meksikon Marcalle selväksi, että Valencia olisi hänelle mieluisa ensiseura Euroopassa.

– Olen pikkupojasta lähtien taistellut tämän eteen. Minulla on selkeä tavoite, ja se on Euroopassa pelaaminen.

– Valencia on yksi Espanjan ja Euroopan suurista seuroista, joka kilpailee aina pääsystä Mestarien liigaan. Se on mahtava joukkue mennä pelaamaan Eurooppaan.

– Tällä hetkellä minun on keskityttävä uraani Monterreyssa, jatkettava työntekoa ja osoitettava, mihin minusta on. Agenttini jatkavat työskentelyä taustalla. On selvää, että Valencia on yksi Euroopan suurseuroista.

Montesin siirtohinnaksi on arvioitu 8-10 miljoonaa euroa, joka istuisi normaalisti Valencian budjettiin, mutta koronaviruksen aiheuttamat taloudelliset kolhut hankaloittavat tällä hetkellä tuon summan maksamista. Valencia valmistelee kuitenkin tiettävästi neljän miljoonan euron tarjousta, jolla se ostaisi puolet Montesin pelaajaoikeuksista. Siten Montes voisi siirtyä Espanjaan ensi kaudeksi ja Valencia voisi maksaa loppusumman ensi vuonna.