La Liga jatkuu huomenna, torstaina, Derbi Sevillanolla eli Sevillan ja Real Betisin välisellä paikallisottelulla.

Andalusian pääkaupungin paikallisvääntöä pidetään kenties Espanjan kuumimpana derbynä tunnelmansa ansiosta. Sevillan ja Betisin väliset kohtaamiset ovat poikkeuksetta loppuunmyytyjä. Torstaina Ramón Sánchez Pizjuánin lehtereille ei kuitenkaan oteta väkeä, sillä koronaviruspandemiaan liittyvät turvallisuus- ja varotoimet ovat yhä voimassa.

Paikallisottelut keräävät yleensä väkeä myös kaupungin kaduille, mutta kummatkin seurat ovat yrittäneet tehdä kannattajilleen selväksi, että torstaina omiaan tulee kannustaa vain kotona television tai radion välityksellä.

Sevilla ja Betis ovat esimerkiksi pyytäneet, että kannattajat ripustaisivat ikkunoihinsa seurojen lippuja ja huiveja osoittaakseen tukensa sillä tavalla.

– Pysykää torstaina kotona, älkääkä tulko joukkueen hotellille kannustamaan pelaajiamme. Vältetään väkijoukkoja, pyysi Betis sosiaalisessa mediassa.

Real Betis Balompié

@RealBetis_en
💚🤍💚

Betis. Mucho Betis.

#ElGranDerbi

Myös Betisin kannatuskerhojen yhdistys pyysi jäseniään toimimaan yhteisten sääntöjen mukaan, jotta tartunnoilta vältyttäisiin.

– Käyttäydytään fiksusti ja pelataan tämä derby kotona. Kannatetaan omiamme sosiaalisessa mediassa ja koetaan ottelu television tai radion välityksellä. Maalatkaamme kaupunki vihreäksi laittamalla Real Betisin lippu näkyville parvekkeelle tai ikkunaan.

Sevillan seurapresidentti José Castro myönsi olevansa huolissaan huomisesta.

– Espanjan jalkapalloilevimman kaupungin on tehtävä niin kuin on sovittu. Se [väkijoukkojen välttäminen] huolettaa meitä.

Sevilla Fútbol Club

@SevillaFC
📸 De vuelta en nuestro templo... 🏟️

🔜 #ElGranDerbi ⚪️🔴

#WeareSevilla

Sevilla lähtee paikalliskamppailuun sarjataulukon kolmannelta sijalta ja Real Betis 12:lta. Ottelu alkaa Suomen aikaa kello 23.00 ja näkyy suorana C More Sport 2 -kanavalla ja suoratoistopalvelu C Moressa.

LUE MYÖS:

Lähde: Diario Sport