Argentiinan maajoukkueen ja Juventuksen tähtihyökkääjä Paulo Dybala myöntää, että olisi ”todella mukavaa” pelata maanmiehensä ja Barcelonan kapteenin Lionel Messin rinnalla.

Dybala, 26, on ollut viime vuosina useampaankin otteeseen yhdistettynä Espanjan suurseuroihin. Varsinkin Barcelona on esiintynyt huhuissa usein, luultavasti juuri Messin, 32, takia. He ovat pelanneet yhdessä Argentiinan paidassa 11 kertaa.

Argentiinalaishyökkääjä sanoi CNN:n haastattelussa, että hänestä olisi hienoa pelata Messin rinnalla myös seuratasolla, mutta Dybala painotti, että hänellä riittää esikuvia myös Juventuksessa.

– Totuus on, että Barcelona on valtava seura maailmanlaajuisesti ja Messi tekee siitä vielä isomman.

– Se olisi todella mukavaa [pelata Messin kanssa], mutta myös Juventus on uskomaton seura. Se on todella iso seura täynnä historiaa ja siellä on parhaillaankin suuria pelaajia.

– Täällä on tarpeeksi laadukkaita pelaajia kahden joukkueen muodostamiseksi ja täällä on mahdollista pelata Gianluigi Buffonin ja Cristiano Ronaldon kanssa. He tekevät tästä seurasta vielä suuremman.

Dybalan lähtö Juventuksesta vaikutti viime kesänä jo lähes varmalta, mutta hän jäi kuin jäikin Torinoon. Kuluvalla kaudella hän on ollut yksi Juventuksen tärkeimmistä pelaajista. Dybala on pelannut 34 ottelua, joissa hän on tehnyt yhteensä 13 maalia ja syöttänyt 12.

– Viime vuonna olin enemmän tai vähemmän tilanteessa, jossa Juventus ei luottanut minuun. He eivät halunneet, että jatkan pelaamista täällä.

Juventuksessa Dybalan (oik.) kanssa pelaa Cristiano Ronaldo, Real Madridin kaikkien aikojen maalintekijä. Kuva: Getty Images

– Silloin minuun otettiin yhteyttä, ja jotkut seurat olivat kiinnostuneita minusta. Niiden joukossa olivat Manchester United ja Tottenham. Uskoakseni keskustelut jatkuivat pitkään ja sitten kuvaan astui myös Paris Saint-Germain.

– En puhunut suoraan yhdellekään niistä, mutta seurat keskustelivat keskenään. Minä halusin kuitenkin koko ajan jäädä. Minulla oli huono vuosi tai puoli vuotta takana, enkä halunnut lähteä niissä merkeissä, koska mielestäni olin antanut tälle seuralle paljon hyviä hetkiä. Se ei ollut reilua, että olisin lähtenyt niin.

– Joten tein myös selväksi, että haluan jäädä, tehdä töitä kehittyäkseni ja antaa parhaani täällä. Se ei ollut tietenkään helppoa, koska Juventuksella oli eri suunnitelma, mutta siirtoikkunan mentyä kiinni aika loppui, ja olen kasvanut paljon [päävalmentaja Maurizio] Sarrin tultua seuraan. Rupesimme pelaamaan paljon paremmin. Se sai minut jäämään ja minulla on ollut toistaiseksi mahtava kausi.

Dybalan nykyinen sopimus Juventuksessa päättyy kesällä 2022. Hän viihtyy Torinossa hyvin, muttei osaa tällä hetkellä sanoa, päätyykö hän jossain vaiheessa jatkamaan diiliään.

– Tällä hetkellä ei ole oikeastaan mitään meneillään. Sopimustani on jäljellä 1,5 vuotta. Se ei ole paljon, mutta ymmärrän, että kaiken tämän [koronaviruspandemian] keskellä se ei ole helppoa seuralle. Mutta muut pelaajat ovat tehneet jatkosopimuksia, joten me tässä odottelemme.

– Tietty minä olen tämän seuran pelaaja ja olen onnellinen täällä. Ihmiset rakastavat minua paljon ja minä rakastan heitä. Arvostan suuresti tätä seuraa ja sen ihmisiä, minulla on hyvä suhde seuran presidenttiin ja olen varma, että jossain vaiheessa he haluavat keskustella [jatkosopimuksesta]. Tai sitten eivät, en tiedä, naurahti Dybala.

– Ehkä jossain vaiheessa päädymme solmimaan jatkosopimuksen, mutta se riippuu Juventuksesta.