20-vuotias Jadon Sancho on yksi maailman kuumimmista nuorista pelaajista. Eikä ihme, sillä Englannin maajoukkuelaituri on tehnyt kauden 39 ottelussaan Borussia Dortmundille 20 maalia ja syöttänyt toiset 20.

AS kertoo, että Real Madrid oli erittäin lähellä Jadon Sanchon hankintaa kesällä 2017. Tuolloin 17-vuotias Sancho oli vielä Manchester Cityn pelaaja, mutta siirtoikkunan viime päivinä hän siirtyi Dortmundiin.

Real Madridista Sancho-operaatiota veti itse José Ángel Sánchez, seuran pääjohtaja. Real Madrid oli muuttamassa strategiaansa ja aikoi hankkia riveihinsä maailman parhaita nuoria lupauksia sen sijaan, että rahoja iskettäisiin kiinni jo kannuksensa hankkineisiin galacticoihin.

Real Madrid eteni pitkälle keskusteluissa Sanchon isän kanssa. Suunnitteilla oli jo matka, jolla Sancho tutustuisi harjoituskeskus Valdebebasin olosuhteisiin.

Siirto kuitenkin kariutui yhteen merkittävään erimielisyyteen. Sancho vaati ennen allekirjoitustaan, että hän pääsisi suoraan edustusjoukkueeseen. Jokseenkin samalla tavalla, kuinka Vinicius ja Rodrygo ovat ykkösjoukkueeseen nousseet – virallisesti edustusjoukkueen pelaajina, ja vain silloin tällöin Castillassa käyden.

Real puolestaan suunnitteli, että Sancho aloittaisi pelaamisen kakkosjoukkue Castillassa. Sekä Real-valmentaja Zinédine Zidane että seuran kansainvälisten toimintojen johtaja Juni Calafat olivat asiasta yksimielisiä.

Niinpä Sancho valitsi tuolloin Borussia Dortmundin. Sopimus tehtiin elokuun 2017 viimeisenä päivänä, ja Dortmund maksoi Citylle siirtokorvausta vajaat kahdeksan miljoonaa euroa. Nyt Transfermarkt arvioi Sanchon markkina-arvoksi 117 miljoonaa euroa – koronakriisin hinnanlaskun huomioiden.

Dortmundissa Sancho pääsi suoraan edustusjoukkueeseen ja hän peri Ousmane Dembélén vanhan pelinumeron ”7”. Bundesliigadebyytti tapahtui 21. lokakuuta. Ensimmäisellä kaudellaan Saksassa Sancho pelasi kaikkiaan 12 bundesliigaottelua. Niissä hän teki yhden maalin ja syötti neljä.

AS:n mukaan City joutui luopumaan Sanchosta yhtä karvaasti kuin Real Madrid hänet menetti. Sekä City että Madrid tarjosivat superlupaukselle erittäin rahakkaita sopimuksia, mutta vastoin Sanchon toivetta kumpikaan ei voinut taata hänelle paikkaa edustusjoukkueessa. Niinpä valinta kohdistui Dortmundiin, jossa Sancho pääsikin mukaan aikuisten peleihin nopeasti.

Toisessa jutussaan AS kertoo, että Real Madrid on edelleen Sanchosta kiinnostunut, vaikka hinta onkin nyt karannut kattoon kolmen vuoden takaisesta. Real Madridin ja Borussia Dortmundin välit ovat hyvät, joten neuvottelupöytään voitaisiin päästä sopuisasti.

[readmore from=Sancho-Jadon]

Paalupaikalla Sancho-jahdissa on tiettävästi kuitenkin Manchester United, joka haluaisi tehdä pelaajasta uuden pitkäaikaisen keulakuvansa. United tarjosi tiettävästi jo helmikuussa Sanchosta 140 miljoonaa euroa, mutta Dortmund kieltäytyi tarjouksesta.

Tänä kesänä Real Madrid ei aio kuitenkaan ilmeisesti Sanchoa tavoitella, sillä talous on kovilla kaikilla koronakriisin takia. Uusi yritys saattaa kuitenkin koittaa keväällä 2021, jos Sancho suinkin silloin edelleen kaupan on.