Atlético Madridin pitkäaikainen apuvalmentaja Germán ”Mono” Burgos jättää seuran tämän kauden jälkeen tavoitellakseen uraa päävalmentajana.

Argentiinalainen Burgos, 51, liittyi Atlétiin joulukuussa 2011 samaan aikaan, kun hänen maanmiehensä Diego Simeone nimitettiin joukkueen päävalmentajaksi. Kaksikko oli aiemmin tehnyt yhteistyötä jo italialaisessa Cataniassa ja argentiinalaisessa Racing Clubissa. He olivat aiemmin olleet myös joukkuekavereita Atlétissa ja Argentiinan maajoukkueessa.

Atlético Madrid on voittanut Simeonen ja Burgosin aikakaudella muun muassa kertaalleen La Ligan ja Copa del Reyn mestaruuden sekä kahdesti Eurooppa-liigan ja selviytynyt kahdesti Mestarien liigan loppuotteluun.

– Aloitan tämän kauden päätyttyä urani päävalmentajana, kertoi Burgos Atlétin somevideolla.

– Uskon, että olen yli kymmenen vuoden pääsarjakokemuksella valmis valmentamaan joukkuetta itse.

Atlético de Madrid

@Atleti
Atléticos, Germán Burgos quiere contarnos algo