Gaizka Garitano on allekirjoittanut jatkosopimuksen Athleticin kanssa. Athletic tiedotti sunnuntaina Garitanon ensi kauden loppuun kestävästä jatkosopimuksesta.

Baskiluotsin entinen sopimus Athleticin kanssa olisi päättynyt kesäkuun lopussa. Seuran kausi on ollut varsin kaksijakoinen. La Ligassa perinteikäs baskijätti on kymmenes, ja Eurooppa-liigan karsintapaikkaan oikeuttava seitsemäs sija on viiden pisteen päässä.

Sen sijaan Copassa Athletic eteni finaaliin pudottaen muun muassa Barcelonan. Copan finaalissa vastaan asettuu seuran suurin vihollinen Real Sociedad. Finaalia on siirretty koronaviruspandemian vuoksi, eikä uutta ajankohtaa ole päätetty.

– Elämykset, joita olemme kokeneet Copassa ovat olleet uskomattomia. Meillä on mahdollisuus voittaa pokaali. Meidän on keskityttävä positiivisiin asioihin ja kehityttävä.

– Joukkueen tavoite on edetä europeleihin näiden jäljellä olevien 11 kierroksen aikana, vaikka Valencia onkin viiden pisteen päässä, Garitano totesi seuran julkaisemassa tiedotteessa.

Garitano saapui Athleticin peräsimeen joulukuussa 2018.