Diego Costa on ollut jo pitkän aikaa kaukana parhaasta tasostaan.

Voimahyökkääjä palasi Atléticoon syyskuussa 2017, mutta pääsi pelaamaan vasta tammikuussa 2018 Atléticon silloisen siirtokiellon vuoksi. Costa ei ole kyennyt nousemaan odotetulle tasolle ja kärsinyt jatkuvasti vaikeista loukkaantumisista.

Costa on tehnyt paluunsa jälkeen 63 ottelussa vain 14 maalia.

Atléticon fysiikkavalmentaja Profe Ortega luottaa edelleen Costaan. Ortega ja Costa ovat työskennelleet Atléticossa usean vuoden ajan. Ortega saapui Diego Simeonen kanssa Atléticoon joulukuussa 2011.

– Costa on loistava jalkapalloilija. Voitamme aina jotain, kun hän on joukkueessamme. Hän rikkoo rajoja. Costa on kuin härkä. Hän on nopea, voimakas, kykenee maalintekoon, eikä pelkää ketään. Costa voi auttaa meitä missä tahansa tilanteessa. Costan on oltava fyysisesti hyvässä kunnossa saadakseen itsestään parhaan irti. Jos hän on hyvässä kunnossa, on kyseessä meille elintärkeä pelaaja, Ortega totesi Esporte Interativolle.

Costa tunnetaan myös hyvin aggressiivisena ja temperamenttisena pelaajana. Myös Ortega tiedostaa sen. Viime kaudella Costa sai kahdeksan ottelun pelikiellon haukuttuaan tuomaria elintärkeässä Barcelona-ottelussa. Atlético joutui pelaamaan yli tunnin Camp Noulla vajaamiehisenä, ja hävisi ottelun ja samalla mestaruustaistelun.

– Meidän on kamppailtava hänen temperamenttinsa kanssa. Hän yrittää muuttaa tyyliään, mutta se ei ole helppoa. Hänen kanssaan on mahdollista, että joudut pelaamaan vajaamiehisenä kärkikamppailussa tai sitten hän ratkaisee tilanteen hyväksemme asenteellaan. Minulla on loistavat välit Costan kanssa. Harjoituksissa taistelemme ja otamme yhteen, mutta silti välimme ovat todella hyvät. Luotan häneen ja hän minuun.