Kaikki muistavat vuoden 2014 MM-kisoista Italian ja Uruguayn kohtaamisen. Yhdeksi kisojen suurimmista puheenaiheista nousi Luis Suárezin puraisu Giorgio Chielliniin.

Chiellinin urasta on nyt julkaistu kirja, ja teoksessa italialaispuolustaja kertoo, ettei kanna kaunaa Barcelonan hyökkääjälle.

− Ihailen hänen ilkeyttään, sen menettäessään hän olisi vain tavallinen hyökkääjä. Mitään outoa ei tapahtunut vuoden 2014 MM-kisoissa, Chiellini sanoo kirjassa.

Uruguay voitti pelin 1−0 Diego Godínin maalilla, mutta Suárez varasti otsikot. Chiellini muistaa tapahtuneen tarkasti.

− Pidin Cavania, toista hankalaa pelaajaa, vartioinnissa koko pelin. Sitten tajusin hänen (Suárezin) puraisseen olkapäätäni. Mutta hänen taktiikkansa on ottaa kovaa kontaktia vartaloon, ja se on minunkin taktiikkani.

Vaikka jalkapallofanien tunteet kuumenivat ympäri maailman, Chiellini ja Suárez pystyivät ottamaan asian tyynesti hyvin pian.

− Hän ja minä olemme tasavertaisia, ja tykkään hänen kaltaistensa hyökkääjien kohtaamisesta. Soitin hänelle pari päivää myöhemmin, mutta anteeksipyynnöille ei ollut tarvetta, Chiellini paljastaa.

Yksi syy Chiellinin ymmärrykseen voi olla juuri hänen oma pelityylinsä.

− Minäkin olen kentällä melkoinen kusipää ja ylpeä siitä. Ilkeys on osa jalkapalloa, ja voittaakseen vastustajansa täytyy olla älykäs.

Lähde: Sport