David Villa lopetti muutama kuukausi sitten upean uransa.

38-vuotias espanjalaislegenda edusti urallaan muun muassa Sportingia, Zaragozaa, Valenciaa, Barcelonaa ja Atléticoa.

Ura päättyi japanilaisen Vissel Koben paidassa. Villa muistetaan etenkin Espanjan A-maajoukkueesta, jonka riveissä kärki voitti MM- ja EM-kultaa.

Villa kertoi omistamansa Queensboron sosiaalisen median haastattelussa uransa vaikeimmasta vastustajasta. Villa pelasi Carles Puyolin kanssa vuosikaudet Espanjan A-maajoukkueessa ja muutaman vuoden ajan Barcelonassa.

– Kohtasin urallani vaikeita puolustajia. Puyol oli kuitenkin kaikista vaikein. Olin hyvin hermostunut joutuessani pelaamaan häntä vastaan. Hän ei ollut ainoastaan todella hyvä pelaaja, vaan hänen ominaisuudet olivat samanlaisia kuin minulla.

– Minulle oli helpompaa pelata pidempää tai hitaampaa puolustajaa vastaan, mutta Puyolin ominaisuudet olivat juuri samanlaisia kuin minun, Villa muisteli.

Villa kertoi myös uransa tärkeimmästä maalistaan. Se syntyi Mestarien liigan finaalissa Manchester Unitedin verkkoon.

– Olen varmaan tehnyt hienompiakin maaleja, mutta siinä maalissa yhdistyi kaikki. Se oli Mestarien liigan finaali Wembleyllä Manchester Unitedia vastaan. Johdimme 2-1 ja maalini käytännössä varmisti voittomme. Se oli uran paras maalini.