Aritz Aduriz tiedotti keskiviikkona sosiaalisessa mediassa lopettavansa ammattilaisuransa.

39-vuotias Aduriz on kärsinyt lonkkaongelmista läpi tämän kauden.

Aduriz kertoi tiedotteessaan lääkärien suositelleen hänelle mahdollisimman pikaista lonkkaleikkausta, joka on syy Adurizin päätökseen lopettaa uransa.

Aduriz edusti kasvattajaseuraansa Athleticia yli kymmenen vuoden ajan ja pelasi seurassa 405 ottelua, joissa syntyi 172 maalia. Aduriz debytoi Athleticin edustusjoukkueessa syyskuussa 2002.

Athleticin lisäksi Aduriz edusti urallaan Valladolidia, Mallorcaa, Valenciaa. Aduriz esiintyi myös Espanjan A-maajoukkueessa ja oli mukana kesän 2016 EM-lopputurnauksessa.

Aduriz tiedotti viime kesänä, että tämä kausi olisi konkarikärjen uran viimeinen. Ura päättyy kuitenkin ennen aikojaan, sillä La Liga on ollut tauolla koronaviruspandemian seurauksena yli kahden kuukauden ajan, joka on samalla siirtänyt Copan finaalin tulevaisuuteen. Kauden on tarkoitus jatkua kesäkuussa.

Adurizin Athletic eteni Copan finaaliin, jossa vastaan asettuu paikallisvastustaja Real Sociedad kilpailun historian ensimmäisessä baskiderbyfinaalissa. Finaali oli määrä pelata 18. huhtikuuta, mutta koronaviruksen myötä finaali pelataan tiettävästi vasta ensi vuoden puolella, mutta se ei ole vielä varmaa.

Tämä kausi on ollut Adurizille vaikea. Kärki jäi pienelle vastuulle, eikä päässyt kertaakaan avaukseen La Ligassa tai Copassa. Aduriz viimeisteli viimeisellä kaudellaan vain yhden maalin, mutta se oli sitäkin erityisempi, sillä kyseessä oli saksipotkulla tehty voittomaali Barcelonan verkkoon kauden avausottelun lisäajalla.

LaLiga

@LaLiga
👏 Te vas por la puerta grande, Aduriz.

😍🎨🖼 ¡Tu último gol (LA CHILENA EN SAN MAMÉS) siempre estará en el museo de #LaLigaHistory!