Alex Song siirtyi Arsenalista Barcelonaan kesällä 2012. Barcelona maksoi Songista Arsenalille noin 20 miljoonaa euroa.

Keskikenttäpelaaja pelasi Barcelonassa kahden kauden aikana 65 ottelussa, ja siirtyi lainalle West Hamiin kahdeksi kaudeksi kesällä 2014. Song poistui Barcelonasta kauden 2015-16 jälkeen siirryttyään ilman siirtokorvausta Rubin Kazaniin.

Kamerunilainen keskusteli Instragramissa maanmiehensä Pascal Siakamin kanssa ja kertoi ajastaan Arsenalissa.

– Suurin osa nuorista jalkapalloilijoista elää yli varojensa. Tiedätkö kuinka paljon ansaitsin kahdeksan vuoden aikana Arsenalissa? Vannon, että vasta viimeisen neljän vuoden aikana palkkani noustessa ymmärsin, että olin tuhlannut aivan liikaa rahaa. En kyennyt säästämään kahdeksan vuoden aikana edes sataa tuhatta puntaa pankkitililleni. Ihmiset ajattelivat minun olevan miljonääri, mutta ei se ollut niin, Song totesi.

Song kertoi siirtyneensä Barcelonaan käytännössä vain rahan vuoksi.

– Kun sain kuulla summan, jonka tienaisin Barcelonassa, en kyseenalaistanut siirtoa sekuntiakaan. Ajattelin vain vaimoani ja lapsiani ja sitä, että meidän olisi saatava säästöjä uran jälkeiseen elämään. Puhuin Barcelonan seurajohdon kanssa ja minulle sanottiin, etten pelaisi paljoakaan, mutta ei se haitannut, koska tiesin olevani pian miljonääri.