Barcelonalaislehti El Periódicon saamien tietojen mukaan poliisi on pidättänyt noin viikko sitten 34-vuotiaan marokkolaismiehen Barcelonassa epäiltynä terroriteon suunnittelusta.

La Sexta paljasti ISIS:n edustajien ehdottaneen miehelle dronen hankkimista ja sen ohjaamisen opettelemista. ISIS ehdotti miestä täyttämään dronen räjähteillä ja ohjaamaan sen katsomoon ihmisten sekaan el Clásicon aikana.

Suunnitelma kuitenkin epäonnistui, sillä La Liga asettui tauolle koronaviruspandemian seurauksena. Mies työskenteli tarjoilijana, mutta sai potkut koronaviruspandemian levittyä.

Mies on parhaillaan pidätettynä. 12 vuotta Espanjassa viettänyt mies oli jo ehtinyt lähettää ISIS:lle videon, jossa vannoi uskollisuuttaan terroristijärjestölle. ISIS:n oli määrä julkaista kyseinen video terroriteon jälkeen. ISIS tutki tarkasti miehen menneisyyttä selvittääkseen, että miehen kertomukset itsestään pitävät paikkansa.

Poliisin mukaan viranomaisia pelotti eniten se, että kiinniotettu mies iskisi muun muassa veitsen kanssa ruokakaupan jonossa tai metrossa.

– Kuolen minä päivänä hyvänsä. Minusta tulee loistava veitsellä iskijä. En pelkää mitään, miehen kerrottiin sanoneen ISIS:n yhteyshenkilölle.