Mitään täysin virallista tietoa ei vielä ole, mutta La Ligan puheenjohtaja Javier Tebas on vahvistanut pyrkimyksen olevan, että La Ligan kausi 2019-2020 jatkuisi kuukausien koronatauon jälkeen kesäkuun toisena viikonloppuna. Pelejä saatetaan kuitenkin pelata jo sitä ennen, sillä Espanjan jalkapalloliitto RFEF suosittelee joukkueelle harjoituspelien pelaamista ennen kauden jatkumista.

Suositus tulee jalkapalloliiton lääketieteelliseltä osastolta. Tärkeä osa suositusta kuitenkin on, että kukin pelaaja pelaisi ensimmäisessä harjoituspelissään korkeintaan 45 minuuttia. Lisäksi kaikkien, jotka ovat pelanneet ottelussa yli 40 minuuttia, täytyisi ottaa kevyemmin kahtena harjoituspeliä seuraavana päivänä.

Jos ja kun kausi kesäkuussa pääsee jatkumaan, pyritään pelaajien ylikuormitusta estämään muillakin tavoilla. Otteluissa sallitaan poikkeuksellisesti viisi vaihtoa per joukkue. Lisäksi otteluissa voidaan pitää kaksi juomataukoa, noin 30. ja 75. peliminuutin kohdalla.

[readmore from=La-Liga]

Näitä taukoja suositellaan pidettäviksi kunkin joukkueen viidessä ensimmäisessä virallisesssa ottelussa, ottelulämpötilasta riippumatta. Vastaavia taukoja on toki nähty aiemmillakin kausilla, kun lämpötilat ovat ottelujen aikana nousseet yli 30 celcius-asteeseen.

Normaalioloissa Espanjassa pelataan viikonloppuisin jalkapalloa myös melko varhain, mutta kesä-heinäkuun tyypillisen helteisistä lämpötiloista johtuen RFEF suosittelee, ettei pelejä pelata paikallista aikaa kello 12-19 välisenä aikana. Näin ollen varhaisimmat loppukauden pelit alkanevat Suomen aikaa kulloisenakin päivänä kello 20 – mikäli siis lämpötilat kipuavat yli 30 asteen.

Lähde: Mundo Deportivo