Leo Messi on pelannut koko ammattilaisuransa Barcelonassa.

13-vuotiaana Argentiinasta Barcelonaan muuttanut Messi vietti seuran junioriakatemiassa noin viisi vuotta ennen nousua edustusjoukkueen pariin.

Cesc Fábregas ja Gerard Piqué pelasivat Messin kanssa samassa juniorijoukkueessa, mutta kaksikko poistui seurasta kohti Englantia.

Arsenalin entinen päävalmentaja Arsène Wenger paljasti talkSPORTin haastattelussa neuvotelleensa Barcelonan kanssa Messistä silloin, kun Fábregas saapui Lontooseen.

– Siinä huomaat, miten loistavia joukkueita suurseurojen akatemioissa on. Messi, Piqué ja Fábregas pelasivat samassa joukkueessa junioreina.

– Piqué ja Fábregas saapuivat Englantiin. Piqué Manchester Unitediin ja Fábregas Arsenaliin, mutta Messi jäi Espanjaan. Olimme kiinnostuneita hänestä ja silloin neuvottelimme hänestä, kun hankimme Cescin, mutta Messi oli jo silloin koskematon Barcelonalle, Wenger totesi.

Piqué ja Fábregas palasivat myöhemmin Barcelonaan Messin seuraksi. Fábregas vietti paluunsa jälkeen seurassa kolme kautta, kunnes palasi Lontooseen siirryttyään Chelseaan. Piqué edustaa Messin tapaan edelleen Barcelonaa.