Jalkapallon säännöistä päättävä elin (IFAB) on päättänyt sallia joukkueille väliaikaisesti viisi vaihtoa per ottelu.

Sääntömuutos astuu voimaan heti, ja sitä voidaan käyttää sarjoissa, jotka päättyvät tämän vuoden aikana. Näin ollen myös La Ligan kausi 2019-20 saatetaan pelata loppuun siten, että joukkueilla on viisi vaihtoa käytettävänä.

Kumpikin joukkue saa kolme mahdollisuutta tehdä vaihtonsa, mutta myös tauolla voi tehdä vaihtoja. Jos kumpikin joukkue tekee vaihdon samaan aikaan, katsotaan molempien käyttäneen yhden vaihtomahdollisuutensa.

IFAB päättää myöhemmässä vaiheessa, pysyykö sääntömuutos voimassa vielä ensi vuoden puolelle.

Lisäksi IFAB ilmoitti, että videotuomarisysteemi VAR:ia käyttävät sarjat voivat keskeyttää sen käytön ennen kauden jatkumista. Jos VAR:ia päätetään kuitenkin käyttää, pysyvät kaikki sitä koskevat säännöt voimassa.

Jokainen sarja saa itse päättää, ottaako se nämä sääntömuutokset käyttöönsä.

Espanjan jalkapalloliitto on Cadena Copen mukaan ottamassa lisävaihdot käyttöön ja nostamassa joukkueiden ottelukohtaisen pelaajamäärän 18:sta 23:een pelaajaan. Lisäksi otteluissa pidetään kaksi juomataukoa.

Muutosten taustalla on huoli pelaajien hyvinvoinnista ja kuntotasosta. Tauolta palaavia jalkapallosarjoja odottaa ruuhkaisa ottelukalenteri, eivätkä pelaajat ole kyenneet harjoittelemaan moneen viikkoon normaalisti koronaviruspandemian takia.