La Ligan ja Segundan on määrä jatkua alustavasti kesäkuussa.

Kahden korkeimman sarjatason seurat saivat palata maanantaista lähtien harjoituksien pariin kahden kuukauden tauon jälkeen.

Seurat ovat suorittaneet tämän viikon aikana pelaajilleen ja valmennusjohdoilleen koronavirustestit, ja harjoituksien on määrä alkaa perjantaista lähtien.

Uutisoimme huhtikuussa Segundaa johtavan Cádizin topparista Falista, joka ei suostu palaamaan jalkapallokentille ennen kuin saa varmistuksen siitä, että se on turvallista. Lue uutisemme täältä.

Cádiz suoritti edustusjoukkueelleen koronavirustestit keskiviikkona. Joukkueen avainpelaajiin kuuluva toppari ei saapunut paikalle. El Partidazo haastatteli Falia keskiviikkoiltana.

– En ajattele pelaavani jalkapalloa, enkä aio ottaa palkkaani vastaan, koska en tunne ansaitsevani sitä. Tärkeintä on minun ja lasteni terveys. Olen saanut tukea joukkuetovereiltani. En sano nimiä, mutta on paljon pelaajia, jotka pelkäävät pelaamista koronaviruspandemian aikana, Fali totesi.

Fali kertoi palaavansa pelikentille, kun koronaviruspandemia on pysähtynyt tai siihen on luotu rokote.

– Palaan, kun meillä on siihen rokotteet tai olemme saaneet pandemian pysähdyksiin. Jos minua ei enää haluta jalkapallon pariin, yritän etsiä itselleni toisen työn. En tee muitakaan töitä, jos niissäkin on tartuntariski. Minulla on rahaa säästössä.