Gerard Piqué omistaa Espanjan kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla Segunda B:ssä pelaavan FC Andorran.

FC Andorra nousi kuluvaksi kaudeksi Segunda B:hen Tercerasta ostettuaan paikan kolmanneksi korkeimmalta sarjatasolta.

FC Andorralle tarjoutui siihen mahdollisuus, kun Espanjan jalkapalloliiton oli täytettävä sarjan kaikki paikat muiden seurojen konkurssien seurauksena.

Joukkueen päävalmentajana toiminut Gabri sai potkut pestistään helmikuussa. Joukkue oli rakennettu kilpailemaan Tercerassa neljänneksi korkeimmalla sarjatasolla, mutta Gabrin mielestä seurajohdon odotukset nousivat liian korkeiksi.

– Minun oli vaikea ymmärtää sitä päätöstä. Se päätös oli selvästi Piquén. Ensiksi seurajohto kertoi minulle siitä ja vasta sen jälkeen Piqué otti minuun yhteyttä. Hänellä oli päätösvalta sen suhteen. Ammatillisessa mielessä petyin häneen, Gabri totesi RAC1:n haastattelussa.

– Hävisimme kolme ottelua ja seurajohto päätti antaa minulle potkut. Heidän mukaan en olisi kyennyt muuttamaan tilannetta nostaakseni seuran playoffeihin. Tämä joukkue kasattiin kahdessa viikossa ja se oli suunniteltu pelaamaan Tercerassa, eikä Segunda B:ssä. Kerroimme pelaajille, että todennäköisesti taistelisimme putoamista vastaan.

– Kaikki olettivat aluksi, että olisimme sarjataulukon häntäpäässä, mutta olimmekin neljän kierroksen ajan kärkipaikalla. Ne eivät ole huonoja saavutuksia tai tuloksia sarjanousijalle ja seuralle, joka ei ole ollut tällä sarjatasolla 20 vuoteen. Seurajohto kenties ajatteli Segunda B:stä Segundaan nousemisen olevan helppoa.