Espanjassa ollaan pikkuhiljaa höllentämässä koronavirusrajoituksia. Muutaman päivän kuluttua myös La Liga -seurat ovat pääsemässä harjoituskentille – ensin yksilöharjoituksiin ja alustavasti kahden viikon päästä myös pienryhmätreeneihin.

Kun Celta Vigon muu joukkue kokoontuu harjoituskentälle, kaksi on kuitenkin joukosta poissa. Venäläishyökkääjä Fedor Smolov ja tanskalaislaituri Pione Sisto joutuvat viettämään ensiksi pari viikkoa karanteenissa ennen kuin he pääsevät muiden mukana harjoittelemaan.

Espanjassa vallitsi hätätila ja täydellinen ulkonaliikkumiskielto. Siitä huolimatta Sisto ja Smolov päättivät matkustaa omiin kotimaihinsa. Sisto ajoi Tanskaan ilman seuran lupaa ja kenellekään ilmoittamatta.

[readmore from=Koronavirus]

Smolov puolestaan anoi Celtalta lupaa matkustaa, mutta seura ei voinut sitä antaa La Ligan ja Espanjan hallinnon määräyksistä johtuen. Niinpä Smolov lensi Venäjälle yksityiskoneella kiellosta huolimatta. 30-vuotias Smolov juhlisti Venäjällä naisystävänsä – entisen presidentin Boris Jeltsin lapsenlapsen – 18-vuotissyntymäpäivää.

Sen lisäksi, että sekä Sistoa että Smolovia odottaa maahanpaluukaranteeni, tulee Celta Vigo myös langettamaan kummallekin seuran sisäisiä rangaistuksia (lue lisää).

Lähde: Marca