La Liga on lähes kaikkien Euroopan urheilusarjojen tavoin tauolla COVID-19-kriisin takia. Paluusta ei vielä ole tietoakaan ja sen suhteen löytyy useita mielipiteitä molemmista ääripäistä.

Valencian puolustaja Gabriel Paulista julkaisi sosiaalisessa mediassa oman viestinsä aiheesta, jossa hän varoittaa liian aikaisesta paluusta.

– Jalkapalloilijat ovat etuoikeutettuja, mutta mekin olemme ensisijaisesti ihmisiä. Meillä on perheet, rakkaat ja tunteet, Gabriel kirjoitti.

– Meidän pyydetään aina näyttävän esimerkkiä ja niin sen tulee ollakin. Nuoret lapset katsovat meitä ylöspäin. Voimme esimerkillämme näyttää, että arvostamme elämäämme ja terveyttämme enemmän kuin mitään muuta. Minä olen varma, että suurimmalle osalle jalkapalloilijoista raha ei ole tärkeintä.

– En halua, että kiirehdimme paluun kanssa taloudellisten asioiden takia, koska meidän ei koskaan tulisi laittaa niitä tärkeämpien asioiden edelle kuten perheenjäsenen, ystävän tai kollegan sairastumisen tai kuoleman.

– Rakastan jalkapalloa, sen pelaamista, seuraani ja haluan tehdä kannattajat iloisiksi, mutta ennen kaikkea rakastan jokaista elämää ja ihmistä.

Samaan aikaan, kun Gabriel toivoi tilanteen kanssa malttia, Barcelonan Ivan Rakitic kertoi, että hän haluaisi sarjojen jatkuvan mahdollisimman pian vaikka riskinä olisi koronatartunnan saaminen.

– Haluan pelata. On tietenkin tärkeää, että yritämme palata terveyden kannalta parhaaseen mahdolliseen aikaan, mutta meidän täytyy myös ymmärtää, että tilanne ei missään vaiheessa tule olemaan sataprosenttinen.

– Riski on olemassa kaikilla työntekijöillä, jotka ovat palanneet töihin. Supermarkettien työntekijät vaihtavat vaatteensa pukuhuoneissa ja heillä on vielä suurempi riski sairastua kuin meillä. He ottavat sen riskin, joten minäkin haluan ottaa. Mielestäni meillä on velvollisuus. Jos kannattajilta kysyttäisiin, he varmasti haluaisivat nähdä jalkapalloa.

– Me jalkapalloilijat voimme olla esimerkkejä antamalla tukea niille työntekijöille, jotka ovat osoittaneet jo vahvuuttaan. Haluan liittyä mukaan.

– Olisinko valmis ottamaan riskin saada koronatartunnan? Ehdottomasti. Sanon tämän tietoisena siitä, että riski olisi hyvin pieni, mutta myös solidaarisuudesta heille, jotka ovat taistelleet puolestamme ensiminuutista alkaen.