Voisiko Ajaxin maalivahti André Onana palata Barcelonaan tänä kesänä?

Onana kommentoi jo aiemmmin tässä kuussa siirtohuhuja sanomalla, että ”Barcelona on kotini”.

Tuolloin Mundo Deportivo myös uutisoi, että Ajaxin urheilutoimenjohtaja Marc Overmars olisi luvannut Onanalle, että tämä saisi lähteä jos tulisi merkittävä tarjous. Lupauksen myötä Onana allekirjoitti Ajaxin kanssa kesään 2022 ulottuvan sopimuksen.

Nyt Onana otti asiaan kantaa hollantilaisen Algemeen Dadblad -lehden haastattelussa.

– Älkää käsittäkö väärin, olen hyvin onnellinen Ajaxissa ja olen todella kiitollinen seuralle. Nämä ovat olleet fantastiset viisi vuotta, mutta nyt on aika ottaa askel eteenpäin, Onana sanoi lehdelle Cadena COPE:n mukaan.

– Me tosiaan teimme tuollaisen sopimuksen viime vuonna, Onana kommentoi MD:n uutista sopimuksesta Overmarsin kanssa.

– En tiedä, mitä tapahtuu, mutta tavoitteeni ja sopimus ovat selkeät.

Onanan agentti Albert Botines myönsi lehdelle, että Barcelonan kanssa on jo keskusteltu.

– Barcelonan nykytilanteella on myös merkitystä, Botines viittasi Barcan taloustilanteeseen, joka pakottaa seuran tekemään pelaajamyyntejä FFP-raameihin pääsemiseksi.

– Barcelonan on tehtävä taloudellisia säätöjä ja sieltä on vihjattu, että jotkut seuran maalivahdeista saattavat liikkua siirtomarkkinoilla.

Hollantilaislehden mukaan Barcelonan lisäksi ainakin Borussia Dortmund, Chelsea ja PSG ovat kiinnostuneita kamerunilaismaalivahdista.

[readmore from=Barcelona]

Ajax on tiettävästi ajatellut pyytää Onanasta 40-50 miljoonaa euroa, mutta koronaviruksen heikentämillä markkinoilla hollantilaisseura joutunee tyytymään enintään 30 miljoonaan euroon.

24-vuotias Onana on Eto’o Akatemian ja Barcelonan kasvatti. Hän pelasi Barcan La Masiassa kesästä 2010 tammikuuhun 2015, jolloin siirtyi Ajaxiin 150 000 euron siirtosummalla.

Ajaxissa Onana on pelannut kaiken kaikkiaan 178 ottelua, joista 39 on tullut tällä kaudella.