Suunnitelmat La Ligan kauden jatkamiseksi saivat tiistai-iltana pienen lisäsysäyksen. Espanjan pääministeri Pedro Sánchez ilmoitti, että ammattiurheilijat saavat palata harjoituskentille ensi maanantaista 4. toukokuuta lähtien.

Ensimmäisessä vaiheessa harjoittelu on kuitenkin vain yksilöharjoittelua. Jos kaikki sujuu hyvin, niin pienryhmäharjoitteluun voitaisiin siirtyä kenties viikkoa myöhemmin, 11. toukokuuta.

La Liga on ollut tauolla ja Espanja poikkeustilassa maaliskuun puolivälistä lähtien koronaviruspandemian vuoksi. Sunnuntaina alle 14-vuotiaat lapset saivat poistua kotoaan ensimmäistä kertaa kuusi viikkoa kestäneen ulkonaliikkumiskiellon jälkeen. Nyt rajoituksia höllätään lisää.

Urheilijoiden harjoittelun sallimista olennaisempi kevennys monille lienee se, että ensi maanantaista lähtien muun muassa pienet kaupat ja liikkeet saavat jälleen avata ovensa. Baarit, ravintolat, teatterit ja elokuvateatterit avataan rajoitetusti siten, että sisään voidaan ottaa vain kolmannes kävijäkapasiteetista.

Koulut pysyvät suljettuina syyskuulle saakka eikä maakuntien välillä matkustamista toistaiseksi sallita.

El Partidazo de COPE

@partidazocope
💥 ÚLTIMA HORA | Pedro Sánchez anuncia el regreso a los entrenamientos de forma individual y para los deportistas profesionales

📌 El regreso a los entrenamientos estará en contemplado en la Fase 0 del Plan de Desescalada

📆 Será a partir del 4 de mayo