Kun jalkapalloilijat joskus vetäytyvät pelikentiltä, jää uran varrelta useimmiten muistoksi kymmeniä ja taas kymmeniä pelipaitoja. Jotkut säilyttävät näitä ottelumuistoja kellarin pahvilaatikoissa, jotkut toiset kenties seinillä tai vitriineihin siististi viikattuina.

Manchester Cityn ja Englannin maajoukkueen tähtipelaaja Raheem Sterling tunnusti konsolipeliturnauksessa ”ePremier League Invitational FIFA 20”, että paita, jonka hän ehdottomasti haluaisi kokoelmiinsa, on Barcelonan supertähden Lionel Messin. Sterling keskusteli pelipaidoista Evertonissa nykyisin pelaavan ex-Barcan André Gomesin kanssa.

– On vain yksi pelipaita, jonka todella haluan. Se on Messin paita, Sterling totesi.

– Kun pelasimme Barcelonaa vastaan, sain Neymarin pelipaidan. Se oli ensimmäinen paita, jonka pyysin.

– Kun lopetan urani, toivon, että minulla on paljon pelipaitoja. Sitten avaan salin, johon asetan näytteille kaikki palkintoni ja pelipaitani, 25-vuotias Sterling suunnitteli.

Sterlingin lapsuus- ja teinivuosien suurin suosikki oli Ronaldinho, joka pelasi Barcelonassa vuosina 2003-2008.

[readmore from=Messi-Lionel]

– Kun olin 17-19-vuotias, ihailin Ronaldinhon kaltaisia mahtavia pelaajia. Jos katsoo YouTube-historiaani, niin luulen, että olen nähnyt kaikki klipit Ronaldinhon peliuralta.

– Joskus menin pihalle toistamaan Ronaldinhon tekemiä juttuja, mutten ikinä onnistunut. Yritin niin hyvin kuin osasin, mutta hän oli todella erityinen, Sterling lisäsi.

Lähde: Sport