La Liga on ollut tauolla koronaviruspandemian seurauksena noin kuuden viikon ajan.

Vielä ei ole selvillä, milloin kautta päästään jatkamaan. Espanjan jalkapalloliiton ja La Ligan ykkösprioriteetti on pelata kausi loppuun. Kauden odotetaan jatkuvan lähtökohtaisesti kesäkuussa, mutta se ei ole vielä varmaa.

Sevilla on La Ligassa kolmantena. Jos kausi keskeytettäisiin kokonaan, olisi sarjasijoitus Sevillalle paras vuosikausiin.

Vielä ei kuitenkaan tiedetä, riittäisikö se siltikään Mestarien liigaan oikeuttavaan paikkaan, sillä UEFA haluaa tiettävästi käyttää maapistekäytäntöä jakaessaan paikkoja ensi kauden europeleihin, jos kaudet jouduttaisiin jättämään lopullisesti kesken.

Sevillaa edustavan Fernandon mielestä seura ansaitsee sarjasijoituksensa. Marca haastatteli keskikenttäpelaajaa.

– Kukaan ei odottanut viruksen saapuvan tänne ja pysäyttävän kaiken. Jos katsomme La Ligan sarjataulukkoa, niin kaikki olemme pelanneet 27 ottelua ja jos olemme kolmantena, olemme siellä, sillä olemme voittaneet paljon otteluita. Ei siinä ole mitään epäreilua.

– Luonnollisesti paras vaihtoehto olisi pelata jäljellä olevat 11 ottelua. Se olisi reiluinta kaikkia kohtaan, mutta jos niin ei voi tehdä, on meidän ajateltava terveyttä, eikä kauden lopettaminen olisi epäreilua, koska kaikki olemme samassa tilanteessa. Jos kautta ei voi pelata loppuun saakka, niin sitten se on niin. Olemme kolmantena, koska ansaitsemme olla siellä.