Barcelonan pelaajat ja valmentajat tietävät varmasti, että kapteeni Lionel Messin kanssa kannattaa olla hyvää pataa.

Argentiinalainen supertähti oli vielä nuorena ujo ja hiljainen poika, mutta hän on viime vuosina kritisoinut julkisesti Barcelonan seurajohtoa. Jonkin muun pelaajan kohdalla moista ei ehkä suvaittaisi, mutta 32-vuotias Messi ei ole kuka tahansa vaan kuusinkertainen Ballon d’Or -voittaja ja yksinkertaisesti korvaamaton pelaaja Barcelonalle.

Messin kohdalla ei ole mitenkään tavatonta, että hän juoksee otteluissa huomattavasti vähemmän kuin monet joukkuekaverinsa, mutta Barcelonan entinen apuvalmentaja Henk ten Cate ei pitänyt argentiinalaisen löntystelystä.

Barcelonaa vuosina 2004-2008 edustanut portugalilaislegenda Deco paljasti, että Frank Rijkaardin apulaisena toiminut ten Cate huomautti nuorelle Messille asiasta, mutta Deco kehotti hollantilaista pysymään vain hiljaa.

– Barçalla oli mahtava joukkue ja Messi otti ensi askeleitaan ykkösmiehistössä. Jos hän sai pallon, hän juoksi sen kanssa. Jos hänellä ei ollut palloa, hän seisoskeli ja odotti sitä, sanoi Deco Tribunan mukaan.

– Henk ten Cate, Frank Rijkaardin apuvalmentaja, valitti siitä.

– Sanoin hänelle, että ei kannattaa ärsyttää Messiä, koska hän saisi lähteä seurasta ensimmäisenä, kun Messin itseluottamus kasvaa.

Ten Cate jätti Barcelonan lopulta vuonna 2006 ja siirtyi Ajaxiin, jonne häntä oli kosiskeltu päävalmentajaksi jo ennen pestiä Barcelonassa.