Eilen tuli täyteen kuusi vuotta siitä, kun Real Madrid kukisti Barcelonan Copan finaalissa Mestallalla 2-1.

Real Madridin voittomaalista vastasi loppuhetkillä Gareth Bale.

Bale ohitti pitkän juoksukilpailun jälkeen Barcelonan Marc Bartran, eteni kohti José Manuel Pinton vartioimaa maalia ja iski ottelun voittomaalin muutama minuutti ennen päätösvihellystä.

Bartra kommentoi Balen maalia Iker Casillasille, jonka kanssa nykyinen Betis-puolustaja puhui sosiaalisessa mediassa.

– Minulle se oli pirun vaikeaa aikaa. Olin nuori poika, joka nousi akatemiasta edustusjoukkueen riveihin ja pelasin ensimmäistä kertaa Real Madridia vastaan. Ja onnistuin vielä tekemään maalinkin Casillasille, mutta tipuin glooriasta alimpaan pohjasakkaan muutamassa minuutissa. Se oli vaikeaa, Bartra totesi.

– Haluan puhua tästä aiheesta, koska en ole aiemmin sanonut sanaakaan koko jutusta. Muistan, miten Iker tuli luokseni ottelun jälkeen ja antoi minulle tsempit. Ymmärsin, kuinka hyvä ihminen on kyseessä. Kaiken urallaan voittanut Casillas tuli tukemaan nuorta poikaa finaalin jälkeen.

Bale on yksi maailman nopeimmista pelaajista. Walesilainen lähti tilanteeseen Bartran takaa, mutta nousi nopeasti topparin rinnalle ja ohi.

– Virheistä oppii, mutta en pidä sitä virheenä, vaan ennemminkin Balen hyvänä suorituksena. Kuka tahansa muu pelaaja olisi jo luovuttanut tilanteen suhteen tai tippunut maahan pyytääkseen vapaapotkua, mutta hän päätti jatkaa. Se maali ja koko tilanne on Balen hyvyyttä.