Monella suurseuralla piti olla edessään tuhlailun kesä.

Barcelona on tuhlannut jo monena vuotena, eikä loppua näy. Seura havittelee tiettävästi riveihinsä Neymaria, Lautaro Martínezia, keskikenttäpelaajaa, topparia ja laitapakkia. Kaikki tuo maksaa. Koronaviruspandemia pysäytti talouden rattaat, ja myös jalkapalloseurojen kassavirrat tyrehtyivät.

Samassa tilanteessa ovat muutkin. Esimerkiksi Chelsealta odotettiin isoja satsauksia tänä kesänä siirtokiellon päätyttyä.

Nyt Mundo Deportivo kertoo, että Barcelona ja Chelsea saattavat löytää tilanteeseen toisenlaisen ratkaisun: pelaajavaihdon.

Barcelonalla on pelaaja, jonka Chelsea lehtitietojen mukaan haluaa: Philippe Coutinho. Vastaavasti Chelsealla on pelaaja, jonka Barcelona haluaa: N’Golo Kanté.

Barcelona havittelee markkinoilta fyysistä keskikenttäpelaajaa, sillä sekä Ivan Rakitic että Arturo Vidal ovat lähtökuopissa. Aiemmin on puhuttu Tottenhamin Tanguy Ndombélésta, mutta Spurs ei ole halukas myymään. Katseet on käännetty Kantéen.

Tässä vaiheessa ei tiedetä, olisiko Chelsea valmis luopumaan Kantésta – ja jos olisi, millä hinnalla. Vaikka Barcelona on maksanut Liverpoolille Coutinhosta toistaiseksi 145 miljoonaa euroa, pelintekijän nykyinen siirtomarkkina-arvo on Transfermarktin mukaan vain 56 miljoonaa. Coutinhoa vuotta vanhempi Kanté taas arvotetaan 80 miljoonaan. Jos tuosta voi osviittaa ottaa, Barcelonan pitäisi ainakin jonkin verran lyödä rahaa pöytään.