Espanjan jalkapalloliitto RFEF teki tiistai-iltana ehdotuksen Espanjan alempien sarjatasojen loppukausien pelaamisesta. Esitys koskee miesten kaikkia sarjatasoja kolmannelta sarjaportaalta Segunda B:stä alaspäin, sekä samoin naisten jalkapalloilua ja futsalia.

Sarjoja ei aiota keskeyttää, vaan tavoite on pelata kausi loppuun nopeutetulla formaatilla. Sarjan loput ottelukierrokset jätettäisiin pelaamatta, mutta sarjanousu olisi yhä mahdollinen. Noususta käytäisiin kauden päätteeksi playoffit, mutta sarjoista ei putoaisi mikään joukkue. Tavallisesti playoffit pelataan kaksiosaisina, mutta nyt otteluja olisi vain yksi.

Segunda B:n ja Terceran seurat ovat vakavissa vaikeuksia, sillä sarjojen jäätyä tauolle ne menettävät suuria rahasummia. Ikävää olisi myös, jos seuroilta vietäisiin mahdollisuus sarjanousuun. Tavallisesti näillä sarjatasoilla pelataan pudotuspelejä vielä heinäkuun alussa.

Koska sarjanousujen pysyminen ja putoamisen jäädyttäminen vaikuttaisi ensi kauden joukkuemääriin, on jalkapalloliitto RFEF esittänyt samalla suunnitelman 3-4 kauden ajaksi. Päämäärä on, että tuolloin palattaisiin taas samoihin joukkuemääriin ja samaan formaattiin kuin tällä kaudella on ollut käytössä ennen koronaviruspandemian puhkeamista.

Mikäli RFEF:n esitykset hyväksytään, nousee Segunda B:stä Segundaan sovitusti 4 joukkuetta. Tercerasta (4. sarjataso) Segunda B:hen nousisi puolestaan 18 joukkuetta, joten ensi kaudella Segunda B:ssä pelaisi 80 joukkueen sijaan 98 joukkuetta.

[readmore from=Koronavirus]

Espanjan päätös ei ollut itsestäänselvyys, sillä muun muassa Ranskassa alempien sarjatasojen loppukauden pelit neljänneltä sarjatasolta alaspäin päätettiin jo jättää kokonaan pelaamatta.

Espanjan jalkapalloliitto tiedotti myös, että se tuplaa palkkaturvarahaston varat auttaakseen alasarjaseuroja selviytymään taloudellisesta ahdingostaan ja pelaajiensa palkanmaksusta. Segunda B:n osalta se merkitsee nousua kahteen miljoonaan euroon, naisten kahden korkeimman sarjatason osalta miljoonaan euroon kussakin ja Terceran osalta 600 000 euroon.

Lähteet: AS ja Cope