Espanjan jalkapalloilun kaksi lujatahtoista johtajaa, jalkapalloliitto RFEF:n puheenjohtaja Luis Rubiales ja La Liga -pomo Javier Tebas ovat kalisutelleet sarviaan jo monta kertaa. Nyt kiistellään taas, sillä RFEF on saamassa haasteen oikeuteen.

Syynä tähän on se, että Espanjan pelaajayhdistys AFE syyttää RFEF:ää siitä, että sen edustaja on tallentanut luvatta viime viikolla käydyn puhelinkeskustelun ja jakanut sen kolmansille osapuolille. Puhelussa keskusteltiin yhdessä La Liga -johdon kanssa toimenpiteistä, miten kautta voidaan jatkaa, jos terveysviranomaiset antavat siihen luvan.

Puhelinpalaveriin osallistuivat pelaajayhdistyksen puheenjohtaja David Aganzo, Luis Rubiales sekä La Ligan varapuheenjohtaja Carlos del Campo. AFE:n näkemyksen mukaan kyse oli täysin yksityisestä puhelinpalaverista, jonka osallisille ei missään vaiheessa kerrottu, että keskustelu tallennettaisiin. Aganzon mielestä puhelun tallentaminen ilman osapuolten suostumusta rikkoi tietosuojalakia.

Tapahtuneen uskotaan heikentävän pelaajayhdistyksen luottamusta jalkapalloliiton johtoa kohtaan. Samoilla linjoilla on myös La Liga -johto. Se nimittäin ilmoitti maanantaisen kokouksensa päätteeksi tekevänsä myös rikosilmoituksen RFEF:n tekemästä tallennuksesta.

Copen mukaan kaikki La Liga -seurat olivat yhdessä päätöksen takana haastaa RFEF oikeuteen. Yksi kanne nostetaan siviilioikeudessa ja toinen CSD:n (Espanjan urheilun korkein neuvosto) kautta. La Ligan katsotaan rikkoneen kaikkia moraalikoodeja tallentaessaan puhelua luvatta.

Lisäksi La Liga ilmoitti tiedotteessaan, ettei se aio osallistua koronavirusta käsitteleviin palavereihin yhdessä Luis Rubialesin kanssa.

La Liga -johto ja pelaajayhdistys AFE aikovat sen sijaan pitää keskusteluyhteyttä keskenään yllä. Molemmat RFEF:n oikeuteen haastavat toimijat pitävät jo tiistai-iltapäivänä puhelinpalaverin jatkosta keskustellakseen. Pöydällä on ainakin vaikea aihe, pelaajien palkkaleikkaukset koronakriisin aikana.

[readmore from=Rubiales-Luis]

Luis Rubialesin lyhyelle puheenjohtajauralle on mahtunut jo monta kiistanalaista tapahtumaa ja erikokoista skandaalia. Hänen asemansa jalkapalloliiton puheenjohtajana onkin tutisemassa.

Kiinnostavaa onkin, että Copen mukaan vastaehdokas Iker Casillas voikin hyvin voittaa Rubialesin seuraavassa puheenjohtajavaalissa. Copen lähteenä käyttämän ”Casillasin lähipiirin edustajan mukaan” maalivahtilegenda voittaisi äänestyksessä Rubialesin 80-59, jos vaalit olisivat tänään.

Lähteet: Cope ja AS