Ranskalaispelaaja Raphaël Varane on ollut jo pitkään Los Blancosin puolustuksen vakiokasvoja. 26-vuotias toppari siirtyi Santiago Bernabéulle kesällä 2011 noin 10 miljoonalla eurolla ja on tuon jälkeen voittanut joukkueen paidassa muun muassa neljästi Mestarien liigan.

Jalkapallomaailmassa asiat ovat usein pienestä kiinni. Oli nimittäin erittäin lähellä, että Varane olisi päätynyt Madridin sijasta bundesliigaseura Bayern Müncheniin.

Saksalaisjoukkueen entinen pelaaja Willy Sagnol kertoi ajoistaan seuran kykyjen etsijänä. Hän yritti saada Bayernin hankkimaan Varanen, mutta noin 5 miljoonan euron siirtokorvaus oli heidän mielestään liikaa. Nykyään hän on yksi maailman arvokkaimmista toppareista.

– Kun olin Bayernissa, yksi ystäväni soitti minulle ja hän sanoi, että minun olisi ehdottomasti mentävä Lensiin katsomaan äärimmäisen mielenkiintoista nuorta pelaajaa, Sagnol kertoi.

– Huomasin jo yhden puoliajan aikana, kuinka kypsä hän oli. Hän pelasi puolustavana keskikenttäpelaajana ja hänet siirrettiin toppariksi puoliajalla.

– Minulla oli yhteyksiä Lensiin ja 48 tuntia myöhemmin sain sovittua hänen hinnasta ja pienestä ystävyysottelusta, joka olisi pelattu Lensissä. Hänen hintansa oli 4-5 miljoonaa euroa.

– Annoin asiakirjat urheilujohdolle. He kertoivat minulle, että hän oli liian kallis 18-vuotiaaksi pelaajaksi.

– Kaksi kuukautta myöhemmin, hän siirtyi Real Madridiin kymmenellä miljoonalla eurolla. Varanella ei varmasti kaduta Madridiin siirtyminen ollenkaan. Olen varma, että hän on todella onnellinen siellä, mutta kykyjenetsijänä tämä oli äärimmäisen turhauttavaa. Hän olisi voinut olla Bayernin puolustuksessa 10-12 vuotta.