Madridilaislehti Marca listasi keskiviikkona Real Madridin, Atléticon ja Barcelonan junioriakatemioiden lupaavimmat pelaajat.

Lehti valitsi jokaisesta akatemiasta yhden pelaajan.

Transfermarktin mukaan kolmikon arvokkain pelaaja on Atléticon Rodrigo Riquelme. Viime viikolla 20 vuotta täyttänyt Riquelme on jo debytoinut Atléticon edustusjoukkueessa. Oikea laituri on pelannut tällä kaudella yhden ottelun La Ligassa ja yhden Copassa.

Espanjan kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla loistavaa kautta pelaavan Atléticon B-joukkueen ehdottomiin avainpelaajiin kuuluva Riquelme on viimeistellyt tällä kaudella seitsemässä UEFA Youth Leaguen ottelussa kaksi maalia ja antanut neljä maalisyöttöä. Segunda B:ssä on syntynyt viisi maalia.

Barcelonan junioriakatemiasta Marca valitsi Monchun. 20-vuotias keskikenttäpelaaja pelaa Barcelonan B-joukkueessa ja on tehnyt tällä kaudella Segunda B:ssä kahdeksan maalia. Monchu tunnetaan pallollisista taidoistaan, mutta on ennemminkin astetta puolustavampi kuin hyökkäävämpi keskikenttäpelaaja, vaikka onkin saanut aikaan upean maalimäärän kuluvalla kaudella.

Marca päätyi Real Madridista 18-vuotiaaseen Miguel Gutiérreziin. Real Madridin alle 19-vuotiaiden joukkueessa pelaava Gutiérrez oli voittamassa viime kesänä Espanjan maajoukkueessa alle 17-vuotiaiden EM-kultaa, vaikka pelasikin turnauksessa vain yhdeksän minuuttia. Vasen laitapuolustaja allekirjoitti hiljattain kesään 2024 kestävän jatkosopimuksen. Lehden mukaan Gutiérrez rikkoo hyvin vähän ja suurimmat vahvuudet löytyvät kaksinkamppailupelistä ja loistavista keskityksistä.