Bayern München maksoi Athleticille Javi Martínezista 40 miljoonaa euroa kesällä 2012.

Puolustavana keskikenttäpelaajana ja topparina pelaava Martínez on edustanut Bayernia vajaan kahdeksan vuoden ajan, mutta kuluvalla kaudella espanjalaisen rooli on pudonnut ensimmäistä kertaa radikaalisti.

Martínezin odotetaan poistuvan Bayernista tämän kauden jälkeen. Martínezin nykyinen sopimus Bayernin kanssa päättyy kesällä 2021.

Marcan mukaan Bayern olisi valmis myymään Martínezin noin 4,5 miljoonalla eurolla. Kesällä 2010 maailmanmestaruuden Espanjan paidassa voittanut Martínez on herättänyt luonnollisesti Athleticin kiinnostuksen. Bayern ja Martínez päättävät lehden mukaan vuosien mittaisen yhteistyönsä hyvissä väleissä, vaikka Martínez onkin ollut pettynyt tämän kauden rooliinsa.

Martínez käväisi syksyllä Athleticin harjoituskeskuksessa seuraamassa Athleticin ja Eibarin välistä harjoitusottelua maajoukkuetauon aikana. Muutamaa päivää myöhemmin Athleticin urheilutoimenjohtaja Rafa Alkorta sai vastata median kysymyksiin Martínezin vierailusta.

– Martínez palaa Lezamaan (Athleticin harjoituskeskus), kun hän niin haluaa. Hänellä on täällä paljon ystäviä ja kyseessä on loistava persoona. Olen ollut yhteydessä häneen jo vuosien ajan, mutta tällä kertaa hän oli ainoastaan käväisemässä Bilbaossa ja katsomassa kavereitaan. Hänellä on sopimus voimassa Bayernin kanssa. Toivotamme hänelle kaikkea parasta, Alkorta totesi marraskuussa.

Martínez edusti Athleticia 250 ottelun verran ennen siirtoaan Bayerniin.