Barcelonassa on ollut erittäin myrskyisä kausi jo ennen kuin koronaviruspandemia pani koko jalkapallomaailman tauolle. On ollut sekavalta vaikuttavaa valmentajanvaihdosprosessia sekä ikävältä näyttänyt skandaali, jonka mukaan Barcelonan seurajohto oli tarkoituksellisesti pyrkinyt tahrimaan pelaajien imagoa sosiaalisessa mediassa.

Myrsky ei ota vieläkään laantuakseen. Toimittaja Joan Vehils kertoi Twitterissä, että Barcelonan puheenjohtaja Josep María Bartomeu oli lyönyt maanantai-iltapäivänä virtuaalinyrkkiä virtuaalipöytään ja vaatinut neljän seuran johtokunnan jäsenen eroa.

Joan Vehils

@jvehils
🔴🔴🔴!!! Golpe de efecto de Bartomeu exigiendo la dimisión de varios directivos!!! El presidente está fuerte y hará cambios en la Junta Directiva!!!

Barcan johtokunta piti maanantaina videopalaveria. Ennen varsinaisen kokouksen alkua Bartomeu pyysi oikean kätensä, varapuheenjohtaja Emili Rousaudin eroa. Bartomeu pitää Rousaudia epälojaalina ja syyttää tätä hänen selkänsä takana häärimisestä. Rousaud nimitettiin ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi viime tammikuun alussa.

Jotkut tahot olivat arvelleet, että Emili Rousaud voisi seurata Bartomeuta, kun tämän puheenjohtajakausi ensi vuonna päättyy. Juuri nyt ei kuitenkaan siltä näytä.

Samassa yhteydessä Bartomeu vaati myös seuran neljännen varapuheenjohtajan ja rahastonhoitaja Enrique Tombasin, Barcelonan B-joukkueesta vastuussa olevan Silvio Elíasin ja kaupallisesta sektorista vastaavan Josep Pontin eroa. Bartomeu haluaa korvata koko nelikon johtokunnassa muilla henkilöillä.

Bartomeun vallassa ei ole johtokunnan henkilöiden vaihtaminen tai erottaminen, mutta heille voidaan osoittaa seurasta vaatimattomampia tehtäviä nykyisten toimien sijaan. Jos he eivät eroa itse, tulevat työtehtävät luultavasti löytymään hyvin vaatimattomista rooleista.

Lähde: Sport