La Liga -seuroista yksi kovimmin koronaviruksen koettelemista on ollut barcelonalainen Espanyol. Aiemmin uskottiin, että COVID-19-virustartunnan oli saanut kuusi joukkueen jäsentä, mutta valmentaja Abelardo Fernández paljasti Copen haastattelussa, että oikea lukema onkin enemmän.

– Meillä on ollut Espanyolissa kymmenen tartuntatapausta. Koronavirus on todettu kahdeksalla pelaajalla ja kahdella valmennusryhmän jäsenellä, Abelardo selvitti.

– Olimme kahden päivän ajan keskittymässä yhdessä Navatassa, Gironassa. Meille sanottiin, että olemme saattaneet tartuttaa viruksen moniin oireettomana. En ole nähnyt vanhempiani enkä 89-vuotiasta isoäitiäni, sillä pelkään voivani tartuttaa viruksen heihin.

Espanyol oli La Ligan sarjataulukossa viimeisenä, kun kausi oli pakko keskeyttää koronaviruspandemian vuoksi. Jos kautta ei pystytä jatkamaan, säilyttäisi joukkue luultavimmin sarjapaikkansa ja La Ligan joukkuemäärää paisutettaisiin ensi kaudeksi kahdella. Tätä Abelardo ei kuitenkaan toivo.

– Minä haluan, että pelit jatkuvat. Meidän tilanteellemme olisi hyödyksi päättää kausi tähän, jottei Espanyol putoaisi, mutta me kaikki haluamme pelata. En kuitenkaan ajattele sitä lainkaan, sillä tilanne on niin vakava, että jalkapallo on kaikkein vähiten tärkeää, Espanyolin käskyttäjä tähdensi.

– Jos pelejä päätetään jatkaa, täytyy olla täysi varmuus siitä, ettei pelaajien terveys ole vaarassa. Outoa siitä kuitenkin tulisi. Pelaajat harjoittelevat kodeissaan, ja suurin osa asuu kerrostaloasunnossa.

Yhteydenpitoa pelaajiinsa valmentaja ei ole unohtanut.

– Soitin tänään (sunnuntaina) pelaajilleni yksi kerrallaan. Muutama jäi vielä puuttumaan, ja heille soitan huomenna.

[readmore from=Espanyol]

– Meillä on joka maanantaina videopalaveri pelaajien ja valmennusjohdon kesken. Lisäksi juttelen valmennustiimin kanssa kahdesti viikossa.

Abelardo kertoo, että hän palasi Navatasta kotipaikkakunnalleen Gijóniin autolla yhdessä Tomás Hervásin ja Iñaki Tejadan kanssa, koska lentää he eivät voineet, peläten tartuttavansa muita matkustajia. Karanteeniaika on saanut kokeneessa valmentajassakin tunteet pintaan.

– Jalkapallo on saanut nyt väistyä ajatuksistani. En ole tyyppiä, joka halaisi koko ajan ystäviään, tai kertoisi rakastavansa isäänsä ja äitiään, mutta nyt haluaisin tehdä molempia. Arvostan suuresti jokaista päivää ja olen onnekas, että saan yhä olla täällä, Abelardo päätti.

Lähde: AS