Real Madridin entinen fysiikkavalmentaja Jose Luis San Martin muisteli joukkueen 2000-luvun alun galáctico-ryhmän poikkeuksellisia fyysisiä ominaisuuksia. Pelaajat kuten Ronaldo, Zinédine Zidane, Raúl, David Beckham, Luis Figo ja Roberto Carlos olivat kaikki maailman huippuja jalkapallossa, mutta heillä olisi San Martinin mukaan ollut annettavaa myös yleisurheilun maailmassa.

Brasilialaispuolustaja Carlosilla ominaisuudet olisivat sopineet erinomaisesti 100 metrin pikajuoksuun.

– Muistan kun sanoin hänelle [Carlosille] harjoitusten jälkeen, että pystyisit juoksemaan 100 metriä alle 11 sekunnin, San Martin muisteli Marcalle.

– Carlos katsoi minuun ja sanoi, että otetaan selvää. Sanoin, että nyt ei olisi hyvä aika, koska hän oli juuri harjoitellut, mutta paluuta ei ollut, joten hän käski minun ottaa sekuntikelloni esille.

– Hän juoksi sen 10,8 sekunnissa. Hurja aika.

100 metrin miesten Suomen mestaruus on 2010-luvulla voitettu keskimäärin 10,52 sekunnin ajalla.

Brasilialaistähti Ronaldolla olisi puolestaan ollut annettavaa 60 metrillä.

– ”Ronnie” olisi ollut erinomainen 60 metrin juoksija. Hänellä oli todella samanlaiset ominaisuudet kuin Ben Johnsonilla.

– Hän olisi juossut sen 6,8 ja 7,8 sekunnin väliin helposti.

– Hän oli räjähtävä ja voimakas, mutta hän väsyi.

Beckham olisi puolestaan loistanut 800 metrillä.

– Maailmanennätys tuolle matkalle on nyt 1 minuutti ja 40 sekuntia. Hän olisi helposti juossut sen aikaan 1,52 tai 1,50.

Raúlissa hän näki potentiaalisen maratoonarin. Figon ja Zidanen ominaisuudet olisivat puolestaan sopineet maastojuoksuun.