32-vuotias Vicente Iborra kuuluu Villarrealin kapteenistoon ja on yksi joukkueen profiilipelaajista. Iborra on aloittanut ”Keltaisen Sukellusveneen” keskikentän pohjalla lähes kaikissa kauden otteluissa.

Nyt Iborra odottaa kuitenkin kaikkien muidenkin jalkapalloilijoiden kanssa sitä, salliiko koronaviruspandemia vielä kauden pelaamisen loppuun. Jossain esitetyt epäilyt siitä, että pelaajat vaatisivat lisää palkkaa tiivistyvästä ottelutahdista, saavat konkarin lähes tuohtumaan.

– Pelaajat toivovat vain, että tilanne normalisoituisi ja he voisivat tehdä tavallisia asioita, ja sen jälkeen pelata myös jalkapalloa, Iborra totesi AS:lle.

– Me huomaamme ensimmäisinä, miten ihmiset ja yritykset voivat. Siksi suutun siitä, kun jotkut väittävät, että vaatisimme lisää rahaa pelaamisesta. Sellainen ajatus ei mahdu kallooni.

– Sellainen ei olisi millään tavalla eettistä. Sellaisilla asioilla halutaan vahingoittaa meitä. Me jalkapalloilijat emme ole pyytäneet lisää rahaa emmekä tule pyytämäänkään. Kuka sellaista väittääkään, haluaa saada ihmiset meitä vastaan.

Koska keskelle kautta tuli arviolta ainakin kaksi kuukautta kestävä tauko, voidaan kausi joutua pelaamaan loppuun kesä-heinäkuussa todella tiiviiseen tahtiin. 48 tunnin palautumisaika on Iborran mielestä kuitenkin liian lyhyt, ja siksi hän haluaisi ottelujen välille ainakin kaksi välipäivää.

[readmore from=Villarreal]

– Kahden päivän pelaaminen on vaikeaa. Pelin jälkeen on rankkaa treenata seuraavana päivänä, eikä heti sitä seuraavana olisi helppoa pelata. Kokemukseni mukaan pelien välissä tarvitaan 72 tuntia aikaa, Iborra uskoo.

– Jos kausi jatkuu, tulemme näkemään kiihkeän miniliigan. Sarjasta tulisi hyvin erilainen. Meidän pitäisi valmistautua hyvin poikkeuksellisesti ja pelejä pelattaisiin lyhyessä ajassa paljon.

– Jotkut hyvässä vireessä olleet joukkueet olisivat kadottaneet vireensä ja huonosti pelanneet voisivat pelata hyvin. Liiga olisi lyhyt, arvaamaton ja viihdyttävä.