Kun Barcelona irtisanoi pestistään tammikuussa edustusjoukkueen päävalmentaja Ernesto Valverden, pidettiin muutamien päivien ajan pääkandidaattina seuraajaksi seuraikoni Xavia. Valinta osui lopulta Quique Setiéniin, koska Xavi ei halunnut jättää työtään qatarilaisessa Al Saddissa kesken.

Xavi kuitenkin vakuutteli La Vanguardian haastattelussa, että ennemmin tai myöhemmin hän haluaa Barcelonaan valmentamaan. Samassa yhteydessä Xavi kertoi konstailemattomasti, millaisten pelaajien ja keiden apulaisvalmentajien ympärille hän oman Barcansa nykyisessä tilanteessa rakentaisi.

– Suuri osa joukkueesta on mielestäni poikkeuksellisen hyvä. Aloittaen maalivahdista (Marc-André ter Stegen), joka on mielestäni maailman paras, Xavi kehui.

Jordi Alba on mielestäni maailman paras vasen laitapuolustaja. Gerard Piqué maailman paras toppari. Sergio Busquets maailman paras puolustava keskikenttäpelaaja ja Lionel Messi maailman paras pelaaja.

– Kun lisätään Luis Suárez sekä Frenkie de Jong ja Arthur, jotka ovat jalkapalloilijoita, jotka voivat menestyä Barcassa vielä kymmenen vuotta, perusta on erittäin hyvä.

Xavi tiedostaa tarkasti, mille osa-alueelle hän kaipaisi vahvistusta Barcelonassa.

– Minä hankkisin Neymarin kaltaisia laitahyökkääjiä. En tiedä, löytyykö hänelle sijaa seurasta, mutta jalkapalloilullisesti hän olisi epäilemättä ilmiömäinen hankinta.

– Barcalla on jo pelaajia kentän keskustaan, mutta heiltä puuttuu sellaisia laitahyökkääjiä, joita Bayernilla on. Ysejä ei paljon tarvita, mutta pelaajia kuten Jadon Sancho tai Serge Gnabry

Jos Xavin aika Barcelonan valmentajana joskus koittaa, hän tietää jo, keitä hän toivoisi apulaisvalmentajikseen ja taustatiimiinsä.

– Haluaisin tehdä toitä sellaisten ihmisten kanssa, joihin voin luottaa ja jotka ovat uskollisia. Pukukopissa ei saa olla mitään myrkyllistä, Xavi korosti.

– Puhumme Barcan entisestä kapteenista Carles Puyolista ja Jordi Cruijffista, joka on erittäin hyvä neuvottelija ja jolla on paljon kokemusta teknisen johtajan työstä.

– Minä olen joukkuepelaaja enkä halua tehdä päätöksiä yksin. Täällä teemme päätökset koko tiimin kesken, vaikka minulla onkin viimeinen sana, Xavi lisäsi.

Lähde: AS