Jaime Mata on noussut viimeisen puolentoista vuoden aikana ensimmäistä kertaa urallaan alemmilta sarjatasoilta La Ligaan, Espanjan A-maajoukkueeseen ja Eurooppa-liigan neljännesvälieriin.

Tarina on huima.

31-vuotias Mata iski kaksi vuotta sitten Segundassa Valladolidin paidassa peräti 35 maalia ja sai siirron Getafeen. Uran ensimmäinen kausi La Ligassa sujui loistavasti. Tuloksena oli 14 maalia La Ligassa, kaksi Copassa ja siihen päälle vielä kutsu Espanjan A-maajoukkueeseen.

Tällä kaudella Mata on tehnyt La Ligassa kahdeksan maalia ja Eurooppa-liigassa madridilaiskärki on onnistunut kolmesti maalinteossa.

Mata muisteli Ajaxin verkkoon tekemäänsä maalia Amsterdamissa. Getafe pudotti Ajaxin Eurooppa-liigan pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella ja eteni neljännesvälieriin.

– Se on ja tulee olemaan kenties urani tärkein maali ainakin tällä hetkellä. Pelasimme Ajaxin kaltaista seuraa vastaan sellaisella stadionilla, joka jätti meidät kaikki sanattomiksi. Saavutimme historiallisen jatkopaikan. En unohda sitä koskaan, Mata myhäili.

Matalta kysyttiin, miltä hänestä tuntuisi, jos Getafe etenisi Eurooppa-liigan finaaliin.

– Eurooppa-liigan lohkovaiheen alussa oli täysin poissuljettua, että olisimme näin pitkällä, mutta siinä tapauksessa minulle olisi täysin samantekevää, kuka olisi vastassa. Sellainen kokemus olisi jotain erityistä.