Barcelona etsi tammikuussa kuumeisesti uutta hyökkääjää, kun Luis Suárez joutui pitkälle pakkolevolle polvivamman takia. Hyökkääjähaku ei kuitenkaan johtanut toivottuun lopputulokseen.

Joka tapauksessa tilanne muuttui helmikuun puolella, kun Barcelona sai La Ligalta poikkeusluvan hyökkääjähankintaan, vaikka siirtoikkuna olikin kiinni. Turussa leikatun Ousmane Dembélén korvaajaksi värvättiin helmikuussa Leganésista Martin Braithwaite.

Yksi totinen pyrkimys tammikuun hyökkääjähaussa suuntautui Saksan Bundesliigaan. Sport Bild kertoo, että Barcelona valmisteli vakavaa tarjousta 27-vuotiaasta Alassane Pleasta, mutta joutui kuitenkin pettymään.

Lehden mukaan Barcelona oli valmis maksamaan ranskalaishyökkääjästä 40-50 miljoonan euron siirtosumman. Plean seuran Borussia Mönchengladbachin manageri Max Eberl torppasi tarjouksen kuitenkin heti.

Eberlin mielestä Plea oli aivan liian tärkeä Mönchengladbachin tavoitteelle yltää ensi kaudeksi Mestarien liigaan. Toisekseen lähestymisyritys tapahtui liian lähellä siirtoikkunan takarajaa, eikä Mönchengladbachilla olisi ollut riittävästi aikaa korvaajan löytämiseksi. Konkreettisia neuvotteluja seurojen välillä ei saatu käyntiin.

[readmore from=Barcelona]

Alassane Plea on ollut Mönchengladbachin ehdottomia luottopelaajia kaudella 2019-2020. Hän on ollut pelikunnossa 22 kierroksella 25:stä, ja 20 kertaa Plea on ollut avauskokoonpanossa. Hän on ollut sekä Mönchengladbachin paras maalintekijä (8 maalia) että maalinsyöttäjä (8).

Plea siirtyi Mönchengladbachiin kesällä 2018 ranskalaisesta Nicesta 23 miljoonan euron siirtosummalla. Hänestä olisi voinut tulla seuran ennätysmyynti, jos Barca-siirto olisi toteutunut. Toistaiseksi ennätys on Granit Xhakan nimissä. Mönchengladbach myi sveitsiläisen Arsenaliin 45 miljoonalla eurolla vuonna 2016.