Barcelona on saamassa kesällä todellisen huippulupauksen riveihinsä, jos seuran omaa kasvattia Abel Ruizia on uskominen.

Ruiz, 20, siirtyi tammikuussa portugalilaiseen Bragaan, jossa hänen kanssaan hyökkäyksessä luutii Portugalin nuorten maajoukkueiden vakiokasvo Francisco Trincão. Barcelona osti 20-vuotiaan Trincãon tammikuussa 31 miljoonalla eurolla, mutta hän pelaa vielä loppukauden ajan Portugalissa.

Trincão ja Ruiz ovat ehtineet pelata vasta kolme ottelua yhdessä, mutta Ruiz on jo vakuuttunut, että Barcelona teki oikean päätöksen hankkiessaan hänen joukkuekaverinsa.

[readmore from=Trincao]

– Hän on todella hyvä pelaaja. Olen varma, että hän pärjää hyvin Barcelonassa. Hän on niin lahjakas pelaaja. Hän voi pelata kummalla tahansa laidalla, oikealla tai vasemmalla. Hänellä on hyvä laukaus ja hän on erittäin kokonaisvaltainen pelaaja, kertoi Ruiz Mundo Deportivolle.

Häntä pyydettiin vertaamaan Trincãoa johonkin toiseen pelaajaan.

– Sanoisin, että hän on samantyyppinen kuin Lionel Messi, mutta ketään ei voi verrata Leoon. Hän on tyypillinen vasenjalkainen pelaaja, joka on hyvä kuljettamaan palloa. Hän on taitava.

– Jos hän pelaa oikealla, hän leikkaa sisään ja laukoo tulisesti. Jos taas vasemmalla, hän ohittaa pelaajia ja alustaa monia maaleja.

– Hän on enemmän kuin valmis [Barcelonaan]. Hän on täysin kykeneväinen pelaamaan siellä, hän tulee pärjäämään hyvin. En tiedä, millainen heidän ensi kauden joukkueestaan tulee, mutta tietysti hän joutuu kilpailemaan pelipaikastaan.

– Isoilla joukkueilla on mahtavia pelaajia joka paikalle, ja hänen on ansaittava paikkansa, kuten kaikkien muidenkin.