Gareth Bale tiedetään nopeaksi, mutta onko hän La Ligan nopein pelaaja? Ei ainakaan tämän kauden tilastojen mukaan.

Madridilaislehti AS kertoo sivuillaan, että tämän kauden nopeimman tittelin jakavat Espanyolin vasen pakki Adrià Pedrosa ja Real Madridin… keskikenttämies Federico Valverde. Molemmille on kirjattu huippunopeudeksi 35,1 kilometriä tunnissa.

Tasan lukemaan 35 ovat yltäneet Leganésin hyökkäävä keskikenttäpelaaja Óscar ja Levanten laitahyökkääjä Hernani.

Barcelonan ja Atlético Madridin nopeimmat pelaajat löytyvät kymmenystä alempaa. Barcan uusi hankinta Martin Braithwaite on saman tien joukkueensa nopein. Atletista nopeuden 34,9 km/h on puolestaan kellottanut Marcos Llorente. Samaan nopeuteen ovat yltäneet myös Real Betisin Álex Moreno ja Sergio Canales sekä Valencian Ferran Torres.

Entä mistä löytyy salamannopeaksi tituleerattu Bale? Walesilainen on juossut tällä kaudella nopeimmillaan 34,2 kilometrin tuntivauhtia. Realin pelaajista hänen edellään ovat Valverden lisäksi Vinícius (34,6 km/h), Dani Carvajal (34,4 km/h) ja Ferland Mendy (34,3 km/h).