Abel Ruiz siirtyi tammikuun siirtoikkunassa Barcelonasta Portugalin pääsarjassa pelaavan Bragan riveihin.

Kyseessä on kevätkauden mittainen lainasopimus ja Bragalla on Ruiziin pakollinen kahdeksan miljoonan euron osto-optio kesällä.

20-vuotias Ruiz pääsi pelaamaan kasvattajaseuransa Barcelonan edustusjoukkueessa yhden ottelun viime kaudella. Kuluvan kauden ensimmäisellä puolikkaalla Ruiz ei saanut ollenkaan vastuuta ykkösjoukkueen paidassa.

Ruizin mielestä Barcelona ei uskalla peluuttaa nuoria pelaajia edustusjoukkueessa.

– Pitää paikkansa, että viimeisten vuosien aikana Barcelona ei ole peluuttanut juurikaan omia nuoria pelaajiaan. He eivät ole luottaneet La Masiaan ja he pelkäävät nostaa nuoria pelaajia edustusjoukkueeseen. Sen pelon vuoksi me nuoret poistumme seurasta muihin maisemiin kehittymään, Ruiz totesi Mundo Deportivolle.

– Loppujen lopuksi me kaikki olemme todella hyviä pelaajia. Me, jotka jouduimme poistumaan, olisimme halunneet enemmän mahdollisuuksia ykkösjoukkueessa. Niin ei kuitenkaan käynyt, koska seura ei ole hoitanut asioita kunnolla omien kasvattien kanssa viime vuosina.