Ander Herrera jätti La Liga -kentät taakseen kesällä 2014 siirryttyään Athleticista Manchester Unitedin riveihin.

Real Zaragozan kasvatti ja entinen pelaaja vietti Manchester Unitedissa viisi vuotta ennen siirtoaan PSG:hen viime kesänä.

Siirto on ainakin tähän mennessä näyttänyt varsin epäonnistuneelle, sillä Herrera on jäänyt Pariisissa pienelle peliajalle muun muassa loukkaantumisten vuoksi.

Espanjan A-maajoukkueessakin kahdesti esiintynyt Herrera kertoi Hoy jugamos en casan haastattelussa, ettei palaisi Athleticiin, vaan haluaisi vielä joskus edustaa urallaan Zaragozaa.

Athletic on ollut Herrerasta kiinnostunut jo pitkään ja halusi hänet viime kesänä takaisin Baskimaalle, kun Herreran sopimus Manchester Unitedin kanssa päättyi, mutta pelaaja siirtyi ennemmin Pariisiin.

– Olin todella onnellinen Athleticissa, mutta olen Zaragozan kannattaja. En ole piilotellut sitä koskaan. Haluan nauttia ja voittaa pokaaleja PSG:ssä ja sen jälkeen palata kotiini, eli Zaragozaan. Olen aina sanonut haluavani, että edustamani seura vaikuttaisi Athleticilta. Minulla oli onni kokea se seura, kulttuuri ja filosofia, mutta haluan palata Zaragozaan.

– Olen sen seuran kannattaja pienestä pitäen. Olen edelleen Zaragozan socio (jäsen) ja olen sitä loppuelämäni ajan. Tyttäreni kannattavat myös Zaragozaa. Olen edustanut kentällä kaikkia seurojani kunnialla, mutta Zaragoza on oma seurani.

30-vuotiaan Herreran toive voi toteutua odotettua aiemmin, sillä Zaragoza pelaa tällä kaudella parasta jalkapalloaan vuosikausiin. Seura oli Segundassa toisena, eli nousemassa suoraan La Ligaan, ennen koronaviruksen aiheuttamaa taukoa.